Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След като „прати“ лекарите да протестират пред НС: Кутев каза и на „Автомагистрали“ къде да ходят

Политика

След като „прати“ лекарите да протестират пред НС: Кутев каза и на „Автомагистрали“ къде да ходят

След като прати лекарите да протестират пред НС: Кутев каза и на Автомагистрали къде да ходят - Tribune.bg
Снимка:

Според говорителя на служебния кабинет трябва да се протестира в Банкя

Подписването на договори, които не са обезпечени в бюджета, трябва да стигне до прокуратурата. Това каза говорителят на служебното правителство Антон Кутев пред журналисти в парламента. Той посочи, че прокуратурата ще бъде сезирана до понеделник и допълни, че не става дума за прогнозни договори, а за договори, които не са обезпечени финансово.

„Тези  пари трябваше да бъдат в бюджета за тази година. Хората, които са подписали – става дума за Нанков със сигурност, тоест за министъра, зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройство, за министър-председателя. Когато се подписват  договори за повече от 1 млрд., които са необезпечени в бюджета, това противоречи на закона. Това е нещо, което трябва да стигне до прокуратурата, защото то представлява форма на измама. И ние ще дадем сигнал в прокуратурата за това“, категоричен бе Кутев в присъствието на служебната регионална министърка Виолета Комитова.

„Когато обещаеш на някого 1 млрд. лв., които ти очевидно не можеш да платиш, защото тези пари ги няма в бюджета, ти не си предвидил тези пари в бюджета, а си обещал да ги платиш и си накарал хората да свършат работа за този 1 млрд, ти очевидно ги мамиш. Мамиш този, на който си обещал, мамиш работниците, които са отишли да работят и не могат да си получат заплатите, мамиш гражданите, на които си обещал пътища, които няма как да станат, защото нямаш пари, мамиш следващите управляващи, които ще трябва да плащат пари, които не са осигурени“, допълни той.

По думите му тези пари не могат и не трябва да бъдат осигурявани през актуализация на бюджета.

Според него протестиращите трябва да ходят на определен адрес в Банкя, където живее бившият премиер Бойко Борисов и да търсят къде живее Николай Нанков, за да им обяснят защо са ги измамили. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп