Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Армутлиева: Отказах поста още във вторник

Политика

Армутлиева: Отказах поста още във вторник

Армутлиева: Отказах поста още във вторник - Tribune.bg

И Саня Армутлиева напуска със сигурност проектокабинета на Слави Трифонов. Тя беше предложена за министър на културата в понеделник и номинацията ѝ генерира голямо обществено неодобрение.

Новината за отказа беше съобщена в профила ѝ във Фейсбук.

„Културата е инвестиция в демокрацията. Но културата и изобщо движението към цивилизация са специфични състояния на духа на обществото и са възможни единствено като общо усилие и споделени ценности“, написа тя.

„Ето защо се отказах от поста още във вторник. Благодаря на Слави и екипа му за доверието и честта, която ми оказаха. Ще съм на линия да помагам и на тях, и на всички онези, които приемат предизвикателството да бъдат двигатели на промяната и които счетат, че имат нужда от моя капацитет, колкото и както го видят и преценят“, пише Армутлиева.

изненада.

„Една голяма част от хората, които свикнаха да използват тези права (на песни) без никакво възнаграждение за техните създатели и притежатели, виждат в мое лице носител на заплахата, че рано или късно безнаказаната кражба на творческо съдържание ще бъде преустановена. Около мен, освен прекрасен кръг от умни, успешни и добри хора, има и цирей от омраза и номинацията ми за поста със сигурност ще провокира за пореден път неговото пукване“, обяснява тя.

Армутлиева разказва и как за министри на финансите и икономиката са ѝ били казани различни имена от обявените.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети