Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Арогантен Велислав Минеков в Комисията по култура: Докато аз съм министър, Светослав Трайков остава

Политика

Арогантен Велислав Минеков в Комисията по култура: Докато аз съм министър, Светослав Трайков остава

Арогантен Велислав Минеков в Комисията по култура: Докато аз съм министър, Светослав Трайков остава - Tribune.bg
Снимка:

„Вие стоите тук в качеството си на назначен за министър, а не за избран. Когато Ви изберат, можете да имате и малко по-високо самочувствие“, не остана длъжен Тома Биков

Докато аз съм министър на културата Светослав Трайков ще работи в министерството, защото има значителни качества.

Това обяви министърът на културата Велислав Минеков, който беше изслушан от ресорната комисия по култура и медии в Народното събрание.

„Забелязах една важна способност да отговаряте точно и ясно. Светослав Трайков е казусът. Нормално ли е човек, който публично се хвали, че трови кучета с антифриз и застава на страната на денацифициращите Украйна, да оглавява отдел във вашето министерство?“, попита рапърът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров.

Според Минеков обаче Трайков е бил намразен по време на протестите, водел дела за клевети и е „обречен на успех“.

На въпроси на Тома Биков от ГЕРБ за средствата по Плана за възстановяване, министърът отказа да отговаря, защото се обидил от Фейсбук коментар на народния представител.

„Описан съм, че съм невнятен, неадекватен, че съм посмешище, че съм ненормален. Какъв е смисълът да ви отговарям на какъвто и да било въпрос?“, попита министърът на културата.

„Зададох Ви въпроса в качеството си на избран за народен представител, а Вие стоите тук в качеството си на назначен за министър, а не за избран. Когато Ви изберат, можете да имате и малко по-високо самочувствие“, не остана длъжен Биков.

Арогантното поведение на Минеков ядоса и Корнелия Нинова.

„Тук сте да отговаряте на въпроси. Вече един час хокате народните представители, давате ни оценки, заплашвате. Имам чувството, че всички служебни министри сте минали в някаква обща школа в последния месец. Няма един служебен министър, който да е дошъл в парламента, да не се е навикал на депутатите“, възрази тя.

ДПС също не получиха нормални отговори от министъра, сложен на този пост за пореден път от Румен Радев. Те искаха отговор защо Татяна Дончева е във фонд „13 века България“.

„Дончева е дипломирана в Музикалната академия и работи като цигулар. Надявам се и вас да срещна в зала България, където я срещам винаги", отговори Минеков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети