Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. След интервюто на Минеков: Може ли функционално луди да заемат високи държавни постове?

Мрежата

След интервюто на Минеков: Може ли функционално луди да заемат високи държавни постове?

След интервюто на Минеков: Може ли функционално луди да заемат високи държавни постове? - Tribune.bg
Снимка:

Интервюто на служебният министър на културата Велислав Минеков предизвика бурни реакции в социалната мрежа. Докато артисти и театри бедстват, когато същият ресорен министър забравя да внесе актуализация на бюджета, за да има помощ за културните институции, смеха му и защитата на хора като Светослав Трайков разгневиха хората. Ето и част от коментарите:

Иво Димитров

Когато министърът на културата се смее на глас на собствените си кретении, които би трябвало да са смешки, има ли нужда от незабавна лекарска помощ? Може ли функционално луди да заемат високи държавни постове? Срам за културата ли са хора като Велислав Минеков или са нещо нормално, след като сме имали на този пост Боил Банов например?

Минеков забрави да внесе актуализация на бюджета за издръжката на театри, музикални сцени, филхармонии и всякакви други културни институти миналата година, а сега се огледа във високите заплати в Народния театър. Каква ирония на съдбата. Да търсиш сметка от директора на Народния театър, че е успял да даде достойни заплати на артистите и режисьорите без да си му вдигнал мизерния бюджет, е признак на пълна неадекватност. Добре беше бездарниците от Министерството на културата да направят проверка на институции, които наистина са прогнили от корупция като Националната галерия, ръководена в конфликт на интереси от съветската специалистка Яра Бубнова.

Костадин Ангелов

Гледах интервюто на Мария Цънцарова с Велислав Минеков.

Бягството от реалността е сериозен симптом, който се изучава в медицинските специалности клинична психология и психиатрия.

Напоследък не случва на нормален министър този кабинет...

Цветан Фиков

Всеки път когато видя в екрана министъра на културата, се втрещявам от културата на министъра!

Веселина Томова  

Слави Минеков е срам! Най-слабият и най-некомпетентен министър на културата от 30 години. Нарцистичен клоун, който се разпада в ефир.  

Тома Биков

Надявам се, че Румен Радев ще гледа интервюто на Велислав Минеков пред Мария Цънцарова  по бТВ. Не знам какво трябва да се случи, за да се разбере, че господин Минеков е неадекватен и повторното му назначение за министър на културата е подигравка с всички, които работят в културния сектор. През последната година и половина, тези хора са зависими от невнятни министри, които се превръщат в посмешища. Единият не можеше да започне, а другият не може да спре.  Защо е това презрение към културния сектор през последната година и половина? Впрочем в момента е на път да се провали Планът за възстановяване и устойчивост в сферата на културата, който дава възможност да се дигитализират всички български архиви. За плана отговаря... Светослав Трайков! Същият, който незнайно защо беше назначен в борда на НДК и малко по-късно махнат от там. Надявам се, че господин Радев ще разбере, че в България има и нормални хора, които са компетентни в сферата на културата и незабавно ще назначи някой от тях за министър на културата на мястото на Минеков. Ако не го направи, всичките му думи за патриотизъм и национална идентичност са на вятъра. Защото културата е идентичност и когато системно я презираш през подобни авантюристични и скандални назначения като това на Минеков означава, че не ти пука за нея.

Емилия Дворянова

Интервюто на Минеков при Цънцарова трябва да се изучава. Знам, че вече само хора на моята възраст имат уши да чуята потресителните му слова и политическа цензура в тях, защото помним и знаем какво означава само "правилни хора" да могат да заемат "общественозначими длъжности". Младите, за жалост, не притежават този слух, за тях всичко е в реда на нещата. Нищо, и тях ще ги сполети, то е ясно. Но пък някои ще са твърде доволни. Как странно се върти светът в кръг...


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети