Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев с ново 20: ДДС-то за ресторантьорите се връща на 20%

Политика

Асен Василев с ново 20: ДДС-то за ресторантьорите се връща на 20%

Асен Василев с ново 20: ДДС-то за ресторантьорите се връща на 20% - Tribune.bg
Снимка:

„ДДС-то за ресторантьорите засега остава 20%. След разговора за изсветляването на сектора, ще се види дали ще стане 9%“. Това заяви днес финансовият министър Асен Василев, а думите му са в противоречие с казаното по-рано от депутата Делян Пеевски, че финансист се е съгласил да няма промяна в ставката за туристическия бранш и ресторантьорите.

Делян Пеевски: Има разум във финансовия министър, ДДС за ресторантьорите остава 9%

„Има някои приоритети преди да се намали ДДС-то на 9%, като да се издават касови бележки задължително, да се плаща с постерминал и служителите в бранша да не се осигуряват на минимални заплати. Нека да видим как изглежда този пакет, ще го сметнем и ще видим какви са приходите в бюджета от този пакет изсветляващи мерки. И ако те са по-големи като приходи от възстановяването на ставката, тогава може да имаме разговор ставката да остане на 9%. Тогава и само тогава“, обясни по-късно Василев.

Данъчните закони няма да бъдат оттеглени и записаната там ставката няма да бъде намалявана, отсече финансовият министър след извънредното заседание на кабинета в петъчния следобед.

„9% остава ДДС-то за ресторантьорите, както и отпада предложението за „донос – бонус“. Василев се съгласи. Очаква се да направи среща с ресторантьорския бизнес за изсветляване на сектора”, коментира по-рано днес в парламента Делян Пеевски.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети