Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И Асен Василев в парламента в подкрепа на Никола Минчев

Политика

И Асен Василев в парламента в подкрепа на Никола Минчев

И Асен Василев в парламента в подкрепа на Никола Минчев - Tribune.bg
Снимка:

Тук сме заради бюджета и да подкрепим председателя на парламента Никола Минчев, коментира на влизане в пленарна зала вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Депутати от ИТН внесоха вчера предложение за освобождаване на Минчев заради неизпълнение и превишаване на неговите права, след като председателят на НС така и не подложи на гласуване в зала изслушването на външния министър Теодора Ганчовска да стане на закрито заседание.

"Отстраняването му зависи от депутатите. Оставям го на съвеста им", посочи вицепремиерът в отговор на въпроса дали главата на Минчев ще падне при гласуването днес.

По-рано стана ясно, че посещението на премиера Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Причината е решението му да присъства на днешното гласуване в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже подкрепата на правителството за председателя на парламента Никола Минчев.

При откриване заседанието на парламента със 124 гласа "за" народните представители решиха първо да разгледат оставката на председателя на парламента, а след това да преминат към първо четене на актуализацията на бюджета. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети