Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Атака“ иска „Обединени патриоти“ да бъде заличена от регистрите на НС

Политика

„Атака“ иска „Обединени патриоти“ да бъде заличена от регистрите на НС

Снимка:

Парламентарната група е нелегитимна, твърдят от партията на Волен Сидеров

Парламентарната група „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО” да бъде заличена в регистрите на Народното събрание. За това настояват от „Атака“, като вече са изпратили и писмо с искането си до председателя на НС Цвета Караянчева. От партията на Волен Сидеров настояват и депутатите на доскорошните им партньори да бъдат обявени за независими, става ясно от съобщение на „Атака“.

Партията твърди, че без нея парламентарната група „Обединени патриоти“ в нелегитимна.

Причина за искането им е изключването на лидера на „Атака“  Волен Сидеров и колегите му Десислав Чуколов и Павел Шопов, както и последвалото напускане на останалите депутати от т. нар. парламентарна група на ОП.

„След изваждането на „Атака“ от формацията името на парламентарната група автоматично става юридически нелегитимно и следва заличаването ѝ в специалния регистър на парламента по смисъла на чл. 14,ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на НС. В тази насока вече се правят опити тихо, кротко и незабележимо да се прелегитимира с всички произтичащи от това последици несъществуващ, от гледна точка на правото и текстовете на Правилника, субект в 44-то Народно събрание”, пишат депутатите от „Атака“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още