Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов: Оставаме коалиционен партньор в управлението и без „Атака“

Политика

Валери Симеонов: Оставаме коалиционен партньор в управлението и без „Атака“

Валери Симеонов: Оставаме коалиционен партньор в управлението и без Атака - Tribune.bg
Снимка:

Напускането на още четирима депутати на Сидеров било очаквано

След напускането на още четирима депутати от партия „Атака“ на ПГ на Обединени патриоти последва отговор на лидера на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов. Именно неговите  действия бяха посочени като аргумент за раздялата от страна на депутата и заместник-председател на парламента Явор Нотев.

Всички депутати от Атака напуснаха групата на Обединените патриоти

Симеонов сподели, че е очаквал четиримата депутати да напуснат "Обединени патриоти". Те са зрели хора и си е тяхно право, подчерта той.

 "Ние протегнахме ръка към тях, оставихме ги в групата с оглед на техните професионални качества, но те решиха да излязат. Тяхно право е", допълни той.

Симеонов е категоричен, че "Обединени патриоти" остават като група, наименование и като коалиционен партньор. По думите му малкият коалиционен партньор в управлението ще продължи да настоява за своите особености и изисквания към ръководенето на държавата.

Според лидера на НФСБ, напускането на депутатите от "Атака" не е приятно, защото третата по големина парламентарна група става четвърта - и то след ДПС.

"За съжаление, това беше неизбежно и аз не мога да коментирам и обсъждам решението на нашите колеги", посочи Симеонов.

Въпреки това той смята за правилно решението за изключване от групата на тези, които не са идвали на работа. За Валери Симеонов е особено важно групата да има дисциплина, защото когато предстои гласуване не е без значение дали са останали четирима-петима в зала или 27 души. Симеонов не се срамува от случилото се.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати