Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атака за външното финансиране на партиите: Като да работиш две работи

Политика

Атака за външното финансиране на партиите: Като да работиш две работи

Атака за външното финансиране на партиите: Като да работиш две работи - Tribune.bg
Снимка:

Ще потърсим някакво разумно решение, каза Валери Симеонов

Патриотите дойдоха да обсъдят партийните субсидии и абортите на среща с премиера и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Преди срещата Десислав Чуколов от „Атака“ обяви, че партията е съгласна с предложението за 1 лв. субсидия на глас.

„Може един лев, може и нула. Така е казал българският избирател, така ще се съобразим и ние“, коментира заместник-председателят на „Атака“. Той допълни, че партията не поставя като задължително условие предложението си, ако се намали субсидията, да има безплатно отразяване на предизборната надпревара в медиите. Много по-загрижени от „Атака“ са за абортите. Чуколов напомни, че 70 аборта на ден се правят в страната.

„Докато тук говорим за 11 или 1 лв. субсидия, някои хора прибират по 150 лв. от тези аборти“, възмутени са от „Атака“. За Чуколов външното финансиране на партиите е като възможността депутатите да работят две работи и да представят проектозаконите си от трибуната на парламента „ с любезното съдействие на…“.

От НФСБ също изразиха готовност за диалог. „Ще потърсим някакво разумно решение, дай Боже, колективно, общо решение“, коментира Валери Симеонов. Според него много прибързано са били взети решенията за партийната субсидия от всяка една от партиите и е нужен малко по-обширен диалог и консултации.

„Мога ли да не коментирам това, което са казали гражданите в референдума, защото такъв референдум можеше да има и други въпроси, които биха унищожили държавата и много граждани биха ги подкрепили като подкрепяте ли ДДС един лев“, обърна се към журналистите Симеонов. „Възможно решенията по тази тема да повлияят на коалицията“, подчерта Симеонов без да даде подробности как това ще се случи.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати