Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атака предложи промени в Наказателния кодекс, за да няма давност за приватизационните сделки

Политика

Атака предложи промени в Наказателния кодекс, за да няма давност за приватизационните сделки

Атака предложи промени в Наказателния кодекс, за да няма давност за приватизационните сделки - Tribune.bg
Снимка:

Десислав Чуколов: Искаме тези, които са грабили Родината ни, да бъдат съдени и развързваме ръцете на прокуратурата

„Атака“ предлага промени в Наказателния Кодекс, с които се развързват ръцете на главния прокурор да разследва приватизацията, съобщи на брифинг в парламента народният представител Десислав Чуколов.

Той припомни, че още от 2005 „Атака“ е предлагала да се разследва „дивашката приватизация“, а редица парламенти са отказали това.

„Атака иска да няма давност. Искаме тези, които са грабили Родината ни, да бъдат съдени и развързваме ръцете на прокуратурата“, настоява Чуколов.

Атакистът коментира и хипотезата, че давността на злоупотребите при приватизационните сделки следва да се реши с промяна в Конституцията, като посочи, че само 15 страници са мотивите за внесените промени.

„Трябва да се развъждат ръцете на правоприлагащите органи. Щом грабиш България-отговаряш. Това не е политическа закачка“, посочи Чуколов, с което се върна към 2017 г., когато управляващите настояваха за отпадане на давността при злоупотребите в приватизацията относно сделката за „Техноимпекс“ на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

 „Също занапред да не отпадне, който сключва концесии, такъв тип сделки, да е наясно, че това не е безнаказано“, поиска още националистът.

Хората на Волен Сидеров предлагат да отпадане давността и за концесиите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети