Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сидеров предлага отпадане на давността за престъпленията на масовата приватизация

Политика

Сидеров предлага отпадане на давността за престъпленията на масовата приватизация

Снимка:

„Атака“ се надяват да изправят Иван Костов пред съда за БГА „Балкан”, БТК, тецовете и ЕРП-тата

Отпадане давността на сделките по време на масовата приватизация и търсене на наказателна отговорност от виновните лица.

Такива промени в Конституцията и съпътстващите я закони подготвя да внесе в Народното събрание партия АТАКА. Това стана ясно от партийния лидер Волен Сидеров и неговия заместник Десислав Чуколов по време на предаването „Неделник” по АЛФА ТВ.

От партията на Сидеров се надяват предложението им да се приеме освен от управляващите от ГЕРБ, ВМРО и НФСБ, така и от останалите парламентарни групи.

Като пример лидерът на АТАКА даде сделката с БГА „Балкан”, която тогавашният премиер Иван Костов продаде за 150 000 щатски долара. По думите на Сидеров Иван Костов трябва да бъде изправен на съд и с тази задача е редно да се заеме новият главен прокурор Иван Гешев.

Освен бившата държавна авиокомпания основателят на ПП АТАКА настоява пред съда да бъдат изправени и подписалите сделките за БТК, тецовете, ЕРП-тата и още над 3000 структуроопределящи предприятия.  


Коментари (7)

ДАНЪКОПЛАТЕЦ Това искам от години. Когато отпадне Законът за давността, да се разкрият всички участвали в приватизацията, всички с частни ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове, като К. ДОБРЕВ, приватизаторката и единствен м-р, уволнен за корупция К. ИМПЕКСОВА (с м-р Р. ОВЧАРОВ), истината за разграбването на Б-Я (банковият фалит-Р. ГЕЧЕВ и откраднатият ПФ), създаването на олигарсите и забогатялите милионери по време на прехода. Истината за изнесените 55-60 млрд.евро, при у-нието на СТАНИШЕВ и спрените евро субсидии. Когато истината излезе на светло, ще отговарят тези лица пред закона, бг народ ще бъде възнаграден. УЧАСТНИЦИТЕ В ПРИВАТИЗАЦИЯТА И РАЗГРАБВАНЕТО, ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ. ТОГАВА Б-Я ЩЕ ТРЪГНЕ СМЕЛО НАПРЕД. СТИГА СА СЕ КРИЛИ ЗАД ТОЗИ ЗАКОН!
10.02.2020 08:17 / Отговор
Оня с каскета съм: Сидеров не трябва да бъде слушан. Той е лекуван в Дом за недъгави мъже ( бившата лудница) в с. Хаджидимитрово. Разполагаме с медицинският му картон. За давността какво да кажа. Защо да ровим назад във времето като давност за КТБ още не е изтекла, а аз не арестувах Първата, Втората и Третата свине, които ограбиха тази банка.
10.02.2020 09:13
Никола Кирилов Евгениев Прeкрacнo прeдлoжeниe нa Вoлeн и Aтaкa!! Дaнo дa гo приeмaт! Трябвa cпрaвeливocт, врeмe e крaдцитe дa ce изпрaвят прeд cъдa- Кocтoв, Кoрнeлия, Дoгaн и вcички знaйни и нeзнaйни пeдeрacти кoитo зaбoгaтяхa нa нaш гръб !!
10.02.2020 10:23 / Отговор
Красноселски И къде са му на Костов яхтите,самолетите,хотелите,Цумовете,той даже и пържоли не яде,вегетарианец е.Не Ви ли стана ясно кои ограбиха държавата и имат несметно богатство огледайте се...Костов ли хванаха на границата с един куфар марки или Кирил Добрев.
10.02.2020 23:46
ДАНЪКОПЛАТЕЦ В. Сидеров не ме вълнува, но е време да отпадане Законът за давност, който си приеха соц.комунистите и който закон защитава участниците във фалитът, разграбването и приватизацията. До кога ще ги търпим както тях, така и К. ИМПЕКСОВА, уволнена като зам.м-р за корупция, същата, която по време на приватизацията, стана милионерка. Същата, която манипулираше делата на определени личности. Тя излезе суха от водата, а следователите поеха отговорност. Време е да седне на подсъдимата скамейка. Алчността и наглостта, не им попречи да ограбят спестяванията на родителите ни и пенсионният им фонд. Истината за миналото трябва да се изчисти, участвалите и възползвалите се от прехода олигарси да понесат отговорност. В настоящето, трябва да се изчистим от вредните паразитни комунистически елементи. Само така, можем да вървим напред. Алчността, наглостта, популизмът и липсата на морал, не са донесли нищо добро на нито една държава. Същото важи и за историята.
10.02.2020 13:38 / Отговор
Радева Ако отпаднат по давност сделките,тогава ще трябва сделките на К.Нинова,Ек.Йончева, ........ и др.
10.02.2020 18:48 / Отговор
Радева Ако отпаднат по давност сделките,тогава ще трябва сделките на К.Нинова,Ек.Йончева, ........ и др.
10.02.2020 18:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив