Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Атака“ ще предложи Явор Нотев за председател на правната комисия в парламента

Политика

„Атака“ ще предложи Явор Нотев за председател на правната комисия в парламента

Атака ще предложи Явор Нотев за председател на правната комисия в парламента - Tribune.bg
Снимка:

Сидеров: Квотата е нещо относително, нещата в живота не са екселска таблица

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров сподели в кулоарите на парламента, че ще предложи кандидатурата на юриста и заместник-председател на парламента Явор Нотев за председател на правната комисия.

„Данаил Кирилов се справяше добре тук, но аз не мисля, че един Явор Нотев би бил по-ниско ниво от него, ако бъде предложен и приет за председател на правната комисия на парламента. Защо не? Така че не е вярно, че няма капацитет, има, въпросът е в разпределението на задачите и на работата“, изтъкна Сидеров.

Той не вижда пречка Нотев да съвместява двата поста заместник-председател на парламента и председател на правната комисия. Според Сидеров Правилникът на Народното събрание не се нарушава в този случай.

„Защо не, аз мисля, че той е изключително подходящ да оглави правната комисия. Даже и за министър на правосъдието става, но все пак ГЕРБ са основната управляваща партия, те ще кажат. Ако го одобрят, това ще бъде добър жест от тяхна страна“, допълни лидерът на Атака.

За него е важно ГЕРБ и Обединени патриоти да проведат един голям коалиционен съвет, за да се уточни как коалицията ще завърши управленския си мандат.

„Това е въпросът, за да пресечем с бъдещи подобни прицелвания и снайперистки отстрелвания. Винаги може да се извади някой какво има, жена му също, дядо му, баба му. Ние трябва да наблегнем на големи неща – развитие на икономиката, доходите, рязко качване на брутен продукт. Мисля, че е време за анекс към управленската програма. Имаме нужда от освежаване, минаха две години“, настоява Сидеров.

По повод оставките на министри и заместник-министри той бе категоричен, че това е нещо нормално и премиерът има верен инстинкт.

„Щом така е преценил премиерът, значи е прав. Аз винаги съм казвал, че той има верен инстинкт в такива ситуации, когато има някакви съмнения за някого, той да се оттегля, за да може да покаже, че няма чадър над него или политическа защита. За КПКОНПИ е по-сложно, защото Пламен Георгиев е пряк избор на Народното събрание, ще трябва да се произнесем мнозинството. Това е тема за обсъждане във формата Патриоти-ГЕРБ и да не се бърза с изявления. Трябва да има малко повече разум и спокойствие, защото истерията не води до хубави резултати“, предупреди лидерът на Атака.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети