Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанас Атанасов категоричен: Не е бил в БКП и ДС, влязъл „Право“ с изпити по История и БЕЛ

Политика

Атанас Атанасов категоричен: Не е бил в БКП и ДС, влязъл „Право“ с изпити по История и БЕЛ

Атанас Атанасов категоричен: Не е бил в БКП и ДС, влязъл Право с изпити по История и БЕЛ - Tribune.bg
Снимка:

Атанасов завършва в СУ и още на 28 е назначен за съдия, на 30 г. става прокурор в Разград

„Във връзка с организираната клеветническа кампания по мой адрес заявявам следното: 1. Не съм бил член на БКП. 2. Не съм бил агент на ДС. 3. Не съм участвал във Възродителния процес“. Това написа в профила си във Фейсбук съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

Той обяснява, че бил приет „Право“ в Юридическия факултет на СУ след кандидатстване по общия ред с положени изпити по История на България и БЕЛ.

Според официалната биография на Атанасов след завършването си той става  съдия в Русе през 1987 – тогава е едва 28 годишен. През 1989 г. вече е прокурор в Разград.

„През годините последователно съм отстоявал антикомунистическите си убеждения и твърдо съм се противопоставял на всяка форма на корупция, беззаконие, задкулисие и олигархично-мутренски произвол“, пише Атанасов.

Според архивни документи, изнесени от Антон Тодоров, формално или не част от БКП, Атанасов е бил доверен прокурор на партията-майка в Разград.

В отчетен доклад на Районна прокуратура-Разград за 1989 г. е записано, че "дейността на Разградската районна прокуратура през изтеклата отчетна 1989 година е била насочена към изпълнение на държавните и правителствените задачи, отнасящи се до дейността на прокуратурата като цяло, на задачите поставени от Главна прокуратура и тия, произтичащи от конкретните местни условия".

Антон Тодоров: Днешният креслив борец с комунистите Атанас Атанасов - доверен прокурор на БКП-Разград

Антон Тодоров: Прокурорът Атанас Атанасов, Възродителният процес и отсъстващата памет

В този доклад за пръв път личи името на младши прокурора от Окръжна прокуратура Атанасов, който е изпратен в помощ на единствения тогава прокурор в Разградската районна прокуратура – Личева. „За техния труд и всеотдайност – похвала и благодарност“, пише още в същия важен документ, който се съхранява в ДА-Разград.

ДА-Разград/АрхивДА-Разград/Архив

ДА-Разград/АрхивДА-Разград/Архив

„Призовавам свободните и почтени българи да обединим усилията си и на 11.07. да изпратим в историята бойковщината!“, завършва днешния си пост Атанасов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети