Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасов към Нинова: Предизвикателствата и кризите са много по-силни от различията, които имаме

Политика

Атанасов към Нинова: Предизвикателствата и кризите са много по-силни от различията, които имаме

Атанасов към Нинова: Предизвикателствата и кризите са много по-силни от различията, които имаме - Tribune.bg
Снимка:

„Предизвикателствата и кризите са много по-силни от различията, които имаме“, това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов пред лидера на БСП Корнелия Нинова .

Репликата му дойде по време на изказването при старта на преговорите за съставяне на нов кабинет в рамките на третия мандат, който беше връчен на Левицата.

„Рискът България да остане в зимните месеци без парламент е голям и той дава възможност само за политическа дестабилизация“, допълни още той.

Корнелия Нинова изрази готовност, че следващата седмица ще се проведат втория кръг от разговори, които ще бъдат фокусирани върху структурната и състава на Министерски съвет.

По думите Христо Иванов програмата стъпва на това, което са били заложили при първия мандат.

„Виждаме знаци, че нарастват шансовете за съставяне на правителство“, обяви той след средщата с Левицата. На въпрос дали ще поркрепят правителство с мандат на БСП той заяви, че гледат на него като на технически, а не на политически.

Нинова коментира, че разговорът е бил „добър“, нямат сериозни различия, защото заедно са писали програмата. Уведомили са ги за предложенията на ИТН, които са изпратени и на другите, с които преговарят.

Лидерът на БСП отново заяви, че се очаква първият кръг от преговори да приключи в края на тази седмица, за да може следващата да се обсъди състав и структура на Министерския съвет.

Нинова не пожела да коментира решението на КС, че назначението на шефа на КЕВР е противоконституционно. По думите ѝ сега трябвало да се говори за правителство.




Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети