Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасова: Докладът на Сметната палата за толсистемата влиза в парламента

Политика

Атанасова: Докладът на Сметната палата за толсистемата влиза в парламента

Атанасова: Докладът на Сметната палата за толсистемата влиза в парламента - Tribune.bg
Снимка:

Докладът на Сметната палата от проверката на толсистемата да влезе в дневния ред на Народното събрание, поиска председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Ръководещият парламентарното заседание Кристиан Вигенин обясни, че докладът няма как да влезе в днешния дневен ред, но през следващите седмици това щяло да се случи. Докладът направен е по предложение на БСП в 44-то НС, не пропусна да отчете Георги Свиленски.

„Предложението е гласувано от мнозинството и всички доклади, които възлага Сметната палата, трябва да влязат в парламента. Нито крачка назад, нито крачка в страни. Всичко, което сме казали ще го изпълним“, увери колегите си в зала социалистът Георги Свиленски. От Сметната палата признаха, че в одитния доклад за толсистемата има данни за извършено престъпление, поради което документът е предаден на прокуратурата.

Според закона, по който работи Сметната палата, такива одитни доклади не се публикуват докато прокуратурата не повдигне обвинение. Заслуга на ГЕРБ е, че изиска докладът да бъде внесен в секретна секция на парламента, за да бъде достъпен за народните представители. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати