Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасова: Ще улесните всички, ако днес гласуваме оставките на правителството и на г-н Минчев

Политика

Атанасова: Ще улесните всички, ако днес гласуваме оставките на правителството и на г-н Минчев

Атанасова: Ще улесните всички, ако днес гласуваме оставките на правителството и на г-н Минчев - Tribune.bg
Снимка:

„Още един срамен ден за България и българския парламентаризъм. Демонстрира се емоционална нестабилност от хора, които имат самочувствието, че могат да решават кризи, да управляват държава, да имат решения, да са промяна. Този дебат започна с лексика, която по-скоро мога да определя като лексика за разчистване на вътрешно коалиционни отношения, което беше срамно и грозно“, заяви от трибуната на Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя подчерта, че дебатът по никакъв начин не е допринесъл за по-голямото доверие към партиите, които благодарение на вота на хората са тук. „Много се говори за морал и кой може да дава морални оценки. Как ли не бяха наричани народни представители днес, мафия, задкулисие, говореше се за мръсни пари, престъпни схеми, поръчково разчистване на сметки. Затова се говори вече няколко дни. Моралът много често се ползва за алиби, последните две години съвсем често. Историята обаче ни учи, че най-зловещите издевателства също са се правили с морални съображения. Това което видяхме днес в НС е издевателство срещу демокрацията, защото ако трябва да върна дебата в темата, обсъждането е една съвсем резонна парламентарна процедура, която опозицията ползва“, допълни още Атанасова.

Тя подчерта, че една такава процедура е вот на недоверие, но това е демокрацията. „В момента се намираме в ситуация в която днешния дебат не коментира процедурата и нарушенията, а други наслоени противоречия, вътрешно коалиционни, извън коалиционни, стигна се до там да има заигравка с етническата карта, която е недопустимо“, каза още Атанасова.

Тя допълни, че за последните 6 месеца Никола Минчев ще остане като председателят на Народното събрание, който постави решетки на сградата.

„Днешния вот ще бъде не само демонстрация на друго мнозинство, но и урок за вас. Вероятно ще имате място и в следващия парламент, но днес дебатът стана жив, ярък, на моменти брутален от гледна точка на чисто човешките отношения, защото едно нещо беше вярно, думата криза и дебатът не е толкова за оставката на Минчев, а за кризата в управлението. Много ще улесните българските граждани и парламентът, ако днес гласуваме две оставки, тази на правителството и на г-н Минчев“, завърши Атанасова.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети