Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков с пламенна реч за Минчев, ДПС се заканиха: Ще свалим корумпираното ви правителство

Политика

Петков с пламенна реч за Минчев, ДПС се заканиха: Ще свалим корумпираното ви правителство

Петков с пламенна реч за Минчев, ДПС се заканиха: Ще свалим корумпираното ви правителство - Tribune.bg
Снимка:

„Вече два часа слушам тази дискусия и се чудя защо 120 депутата слагат най-големия приоритет на България да бъде смяната на Минчев“, заяви от трибуната на Народното събрание Кирил Петков. Той специално отложи посещението си в Баку, където трябваше да договаря евтин газ, за да подкрепи Никола Минчев в запазването на поста му.

Според Петков много по-важно било цената на тока, нивата на пенсиите, данъчните облекчения и усвояването на 12 милиарда от Плана за възстановяване. Оставката на Минчев пък била поискана, защото депутатите се страхували да приемат закони като смяна на шефа на КПКОНПИ или това, че ще има съдия, който да ревизира главния прокурор.  

Петков се обърна към ГЕРБ, че нямало да се договаря с тях, както те очаквали. Нямало да спре да говори и за депутата от ДПС Делян Пеевски, че е г-н Магнитски и, че е един от най-корумпираните хора в България.  

Премиерът се обърна и към „Възраждане“ които били честни хора, но не осъзнавали своята историческа роля в този момент, защото били притискани от лидерите на ИТН.  

„Най-важната тема е оставката на правителството. За нашите над 360 хиляди избиратели и кога ще падне този кабинет, който позори България и държавността. Ние не сме тук, за да крепим корумпираното ви и некадърно правителство, а за да го свалим и ще го свалим“, заяви Йордан Цонев от ДПС.  

Тома Биков от ГЕРБ призова председателстващия да обясни на премиера каква е ситуацията в парламента и страната, а именно че няма мнозинство и трябва да знае, че в демокрацията се управлява с мнозинство.

„Оставката на Минчев се иска защото, когато мнозинството се променя, обикновено първата жертва е председателят на парламента и вие сте виновен за оставката на Никола Минчев. Вие разбирате ли за какъв абсурд говорите, очаквате от нас „мафията“ да ви подкрепи. Спрете тази агония, защото ако си бяхте подали оставката още като разбрахте, че нямате подкрепата, това нямаше да се случи“, допълни още Биков.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп