Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасова: Управляващите счупиха държавата, не знаят как функционират институциите

Политика

Атанасова: Управляващите счупиха държавата, не знаят как функционират институциите

Атанасова: Управляващите счупиха държавата, не знаят как функционират институциите - Tribune.bg
Снимка:

„Задържанията на Борисов, Арнаудова и Горанов са полицейщина“, коментира още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС

Решението да искаме предсрочни избори не е от вчера, не е свързано и с последните събития. Това е оценка за 100-те дни на правителството, а за някои от министрите - и за година от тяхното управление. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред БНТ.

По думите ѝ политиката в министерствата е насочена срещу опозицията и демокрацията.

„Те не само счупиха държавата, те не знаят как функционират институциите и не разбират какво е управление. По отношение на икономиката, финансите, външната политика, цялостната визия и стратегия за развиване на държавата - кръгла нула“, смята Атанасова.

„Арестите на политици от ГЕРБ са в нарушение на Конституцията и българското законодателство, извършени от некомпетентен орган“, категорично заяви тя.

„Задържанията на Борисов, Арнаудова и Горанов са категорична полицейщина и политическа репресия. Съдът миналата седмица остави без разглеждане исканията по протоколите, тъй като уважи мнението на българската прокуратура, че нито има неотложност, нито има основание за това задържане“, обясни  Атанасова.

Според нея всичко, което Бойко Рашков е говорил преди и след предизборната кампания, е лъжа.

„Вътрешният министър не е заплаха за никого, освен за собственото си правителство“, допълни депутатът.

„Явно им е нужно нещо гръмко, за да докажат, че все още ги има и се наричат управляващи. Българските граждани отдавна усещат това управление по джоба, по сметките си и по цената на олиото и хляба. Наскоро излезе социологическо проучване, което показа, че хората са изчерпали своя вот на доверие, който са дали на тази четворна коалиция“, каза Атанасова.

Парламентарната група на ГЕРБ е получила покани от председателите на групите на „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“ по повод кандидатурите за гуверньор на БНБ.

„Очевидно има някаква промяна в тяхното разбиране за нашата парламентарна група. Аз обаче не виждам как двете кандидатури ще прескочат високата летва на сегашния гуверньор“, каза Десислава Атанасова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати