Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: На кабинета бих писал отсъствие, вместо оценка

Политика

Тома Биков: На кабинета бих писал отсъствие, вместо оценка

Тома Биков: На кабинета бих писал отсъствие, вместо оценка - Tribune.bg

„Докато тези хора са в управлението, очакваме не само нови, но и незаконни арести.“, коментира той във връзка с арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова

На настоящата власт бих писал отсъствие, вместо оценка. За да има оценка би трябвало някой да е отговорил на някакви въпроси. В случая не виждаме какво може да се оцени, освен това, че бяха пропуснати всички предизвикателства, пред които е изправена страната, да започнат да се решават. Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Не е вярно, че няма промяна. Ние затова считаме, че това правителство трябва да подаде оставка, а точно обратното. Промяната е факт, друг е въпросът, доколко е към добро и доколко дава някаква перспектива за развитие на обществото“, подчерта той.

Относно вот на недоверие Биков уточни, че това е един от инструментите, които могат да се използват.

„Моето лично мнение е, че вот на недоверие трябва да бъде внесен тогава, когато видим, че и част от управляващата коалиция има подобно усещане”, каза депутатът.

„Докато тези хора са в управлението, очакваме не само нови, но и незаконни арести.“, коментира Биков във връзка с арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова.

,,В политиката понякога това се случва, но това руши доверието в институциите и съдебната система и не изпълнява ангажимента, поет от сегашните управляващи за съдебна реформа и повече справедливост'', допълни депутатът.

Той призна, че не би се изненадал, ако бъде арестуван.

„Може да ме арестуват, когато те арестуват по симпатия. Вероятно не съм най-симпатичният човек на Бойко Рашков и понеже не съм готин, може да ме арестува“, заяви той.

„След 30 години демокрация стигнахме до момента да видим, че от депутатския имунитет има някакъв смисъл, иначе после обяснявай, че си невинен“, каза още Биков.

По думите му Васил Божков и гражданското сдружение БОЕЦ казват кой да бъде арестуван.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети