Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бабикян: Абсурд е да викаш победа, когато са ти гласували оставката

Политика

Бабикян: Абсурд е да викаш победа, когато са ти гласували оставката

Бабикян: Абсурд е да викаш победа, когато са ти гласували оставката - Tribune.bg
Снимка:

Всички в момента страдат, че кабинетът падна. Имаше лош диалог в тази коалиция, в някои от случаите някои персонални назначения бяха 3 към 1, а за износа на оръжия не беше валидно. Факта, че трябва с един аршин да се мерят нещата и самочувствието на това, че големия диктува, беше прекалено. Големият може да диктува, когато има 120 гласа, случая не беше такъв и няма да бъде“, заяви Арман Бабикян.

По думите му напускането на ИТН е било „отвратително“, но отговорност на най-големия е да търси и постига баланса в коалицията, където от ПП са се спънали. Най-слабата точка е бил парламентът, където изцяло са доминирали ГЕРБ и ДПС, което се дължи на неопитност и липса на реформаторско законодателство.

„Всички винаги страдат за падналото дете на улицата, което си е наранило коляното. Абсурда да викаш „победа“ когато са ти гласували преди малко оставката, сигурно ще се случват няколко дни. Но дружеската желейка по несправедливо свалената власт трябва да приключи“, допълни още той пред „Сега“. Бабикян призова всички да се върнат към реалността, като начинът да не се върнат към грешките е да има ясно фокусирани цели, произнесени на човешки език и да се направи предизборна коалиция.

„Помните как за всичко, което не се разбираха казваха, че ще правят анализ и всичко това гръмна в ръцете им“, допълни той. „Ние сме може би най-последователните. Може би не ни се получаваше, но правихме предизборни коалиции“, заяви още Бабикян, който е част от сдружението „Ние идваме“, а преди това и част от формацията на Мая Манолова.

Като глупости определи търсенето на 5-6 депутата, защото политическото мнозинство е трябва да е осъзнато, като той и формацията му отново ще подадат ръка на ПП и ДБ.

Въпросът дали е възможно да се състави кабинет без ГЕРБ, Бабикян определи като труден, но трябвало да се положат усилия и припомни, че е имало парламенти когато се правят жертви. 

Запитан дали „десницата“ може да пробие и извън града, Бабикян е на мнение, че там хората обичат да виждат хората на улицата, сред тях, а не само на екраните и в Брюксел. „В това отношение Борисов беше по-добър. Тези хора не правят това“, допълни още Бабикян и подчерта, че хората не искат лъжи и когато им се каже, че ще получат пари за щетите от градушката да ги получат, а не да ги лъжат. „България е много различна от София и тези другите населени места, така наречената „друга България“. На тях София им се вижда ужасно далеч, властта им се вижда ужасно далеч. Тези хора дори не си говорят с бизнеса, които са тук под носа им. Нямат работници, не могат заварчици да се намерят, какви инвестиции ще вкарваме“, каза Бабикян.

Присъствието на Делян Пеевски на площада сред протестиращите е показало, че той е силен.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети