Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Падна и поредната „червена линия“ на Нинова, само четирима от БСП гласуват против падане на ветото за РСМ

Политика

Падна и поредната „червена линия“ на Нинова, само четирима от БСП гласуват против падане на ветото за РСМ

Падна и поредната червена линия на Нинова, само четирима от БСП гласуват против падане на ветото за РСМ - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание окончателно одобри предложението на Френското председателство на Съвета на ЕС за започване на преговорите за еврочленството на Северна Македония. Така Народното събрание вдигна ветото над Северна Македония.

Доц. Гълъбов: Най-важната червена линия на коалицията е да не загуби властта

Това стана чрез проекторешение, внесено от съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, в което е записано, че България ще подкрепи, която и да е стъпка от процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония при прецизиране на преговорната рамка и заключенията на съвета така, че да се гарантира вписването на българите в македонската конституция „там, където са споменати други народи и на равна основа с тези народи“.

Парламентът даде зелена светлина на френското предложение за РСМ

Така колационните партньори на БСП – Демократична България и Продължаваме Промяната не се съобразиха и с последната ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ на Корнелия Нинова.

От 26 депутата на БСП – само 4-ма гласуваха ПРОТИВ, 18 се въздържаха, а останалите не бяха на работа. Социалистите Александър Симов, Владимир Маринов, Иван Петков и Румен Гечев бяха единствените от групата на Нинова, които натиснаха червения бутон.

Народното събрание, с участието на БСП взе съдбоносни решения за България, които иначе бяха недопустими за соцлидерката:

1. Въведе санкции срещу Русия

2. Гласува военна помощ за Украйна

3. Вдигна ветото върху Република Северна Македония

4. Не увеличи МРЗ до нивата, за които социалистите настояваха

Междувременно в кулоарите на парламента депутати от ДБ похвалиха Нинова и БСП, че са се държали изключително конструктивно.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети