Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Балабанов: Не БНБ, а търгуването на национални интереси застрашава коалицията

Политика

Балабанов: Не БНБ, а търгуването на национални интереси застрашава коалицията

Балабанов: Не БНБ, а търгуването на национални интереси застрашава коалицията - Tribune.bg
Снимка:

„Казуси с търгуването на национални интереси категорично застрашават отношенията в една коалиция и са много по-сериозен проблем, отколкото кой ще е новият гуверньор на БНБ.“, това коментира пред журналисти в народното събрание депутатът от  ПГ на „Има такъв народ Станислав Балабанов.

„Запознахте се с поста на нашия лидер г-н Трифонов в социалните мрежи. Той беше пределно ясен. Има неща, които са надпартийни, които не подлежат на никакви договорки. За съжаление, информацията е такава. Тук вие в ролята си на мои колеги журналисти, вашите въпроси трябва да са директни и насочени и да търсите конкретните отговори от министър-председателя по отношение на позицията му със Северна Македония. България не е за продан, няма цена, на която да се продаде националния интерес, нашата история, която е хилядолетна и нашите исторически отношения със Северна Македония, независимо кой е министър-председател“, заяви още Балабанов.

Той коментира и темата с БНБ.

„Ситуацията е кристално ясна. Ние ще си стоим зад нашия кандидат безапелационно. Другата седмица това ще се реши в пленарна зала“, каза още Балабанов.

Той добави, че изборът на управител на БНБ трябва да стане по демократичен начин.

„Нито ще си тръгнем, нито ще бъдем обидени, ако другият кандидат спечели. Казуси с търгуването на национални интереси, категорично застрашават отношенията в една такава коалиция. Надяваме се тези, които са си мислели, че ще продадат националните ни интереси да ревизират позициите си, защото в противен случай такива казуси са много по-сериозен проблем, отколкото гуверньор“, заяви още Балабанов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати