Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Балабанов: Петков и Василев искаха да консолидират цялата власт в ръцете си

Политика

Балабанов: Петков и Василев искаха да консолидират цялата власт в ръцете си

Балабанов: Петков и Василев искаха да консолидират цялата власт в ръцете си - Tribune.bg
Снимка:
Петков и Василев искаха да консолидират цялата власт в ръцете си, коментира депутатът от ИТН Станислав Балабанов пред БНТ. 
"В политиката трябва да избираме между лошото и по-малкото лошо. За 6 месеца партньорите, с които подписахме това коалиционно споразумение - "Продължаваме промяната" направиха така, че наистина да се превърнат в огромното лошо в този парламент", защити позицията на партията си депутатът на Слави. По думите му премиерът и министърът на финансите имат стремеж за еднолична власт.
"Превърнаха парламента в гумен печат. Никой не се съобразяваше с нас в законодателна зала. В една такава емоционална среда предполагам, че през следващите дни много кал ще си хвърлим. Ние трябва да залагаме на фактите и на истината. Да, според някои сме лоши, но предпочитаме да говори истината", аргументира се Балабанов. Той бе категоричен, че до последно актуализацията на бюджета се е предлагала "на тъмно".
"Винаги съм ходил с група експерти от нашата партия, да има хора които да изразят експертното си мнение по казуса и да има хора, които после да може да потвърдят каква е истината за тези коалиционни съвети. Планът за еврото, актуализацията на бюджета, Македония - все неща, които бяха поставяни на тъмно", възмутен е депутатът от ИТН. Той припомни, че след заявлението на Слави Трифонов вчера, ПП не са обелили и дума за Македония. Според него вдигането на ветото за РСМ с условие президентът Макрон и Франция под някаква форма да бъдат гарант за националния интерес "така или иначе щяло да се случи".
 "Трябва да направим така, че Макрон да победи", изтъкнал на последния координационен съвет Кирил Петков. Помолен да разясни позицията си, премиерът отговорил, че Франция трябва да се похвали с нещо до края на европредседателството по отношение на дипломацията и "това е българаският национален интерес, който трябва да бъде продаден по най-бързия начин"
Балабанов оповести и несъгласието си Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ с текстово съобщение до Лена Бориславова. За депутата предложението било на премиера Петков и вицепремиера Василев, защото Рашков "не можел да направи необходимите реформи в МВР".
"На коалиционния съвет миналата седмица премиерът дойде при нас без да знаем и каза: Имаме страхотна идея с Асен - Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ. Г-н Рашков на мен ми стана симпатичен като министър на вътрешните работи по време на служебния парламент. Попитах премиера каква е идеята зад тази рокада. Той каза следното: Бойко Рашков е прекалено възрастен човек и не е в състояние да извърши реформата в МВР и не му стиска да уволни 7000 души полицаи. Затова ще го скрием в КПКОНПИ, защото той така или иначе е следовател по професия и там ще го използваме за някакви други неща", разкри задкулисните намерения на ПП за реформа в МВР Балабанов.

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети