Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Белият дом обещава – F-16 ще се вместят в бюджета на България

Политика

Белият дом обещава – F-16 ще се вместят в бюджета на България

Белият дом обещава – F-16 ще се вместят в бюджета на България - Tribune.bg
Снимка:

САЩ уверяват, че F-16 предлага най-модерна технология на най-разумна цена

„Ние сме убедени, че F-16 блок 70 предлага на България най-добрата възможна комбинация от цена, бойни способности и взаимна съвместимост с другите натовски военновъздушни сили. Ако F-16 блок 70 бъде избран от България, то той ще служи на българските Военновъздушни сили ефикасно и надеждно десетилетия наред, се казва в съобщението“. Това се казва в официална позиция на Белия дом, разпространена от американското посолство у нас.

„Администрацията на президента Доналд Тръмп приветства плановете за модернизация на въоръжените сили на България и очаква нейния предстоящ избор на нов многоцелеви изтребител. Съединените щати остават ангажирани да работят заедно с българското правителство по определяне на окончателните параметри на потенциална продажба на F-16, така че да отговарят на бюджетните и оперативни изисквания, като едновременно с това предлагат отлични оперативни способности“, се казва още в изявлението.

Администрацията на президента на САЩ уверява, че F-16 блок 70 предлага и най-модерна технология. Придобиването му от България ще предостави на българските Военновъздушни сили възможността надеждно да защитават българското въздушно пространство и да участват в операции заедно с НАТО и всички други военновъздушни сили, които притежават F-16, включително всички съседни на България страни, казват още от Вашингтон.

Съединените щати очакват да продължат разговорите с правителството на България при придвижването на това решение.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати