Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бесарабските българи номинираха Валери Симеонов за „Човек на годината – 2018“

Политика

Бесарабските българи номинираха Валери Симеонов за „Човек на годината – 2018“

Снимка:

Заради голям принос в укрепването на икономическите и културни връзки между двете страни

Лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов е номиниран за наградата на Асоциацията на българите в Украйна „Човек на годината-2018“ , съобщиха с официално писмо от българската общност. Той е предложен от Одеското областно българско дружество от името на българските културно-просветни дружества в Бесарабия.

С решение на конкурсната комисия на Асоциацията през ноември Валери Симеонов е утвърден за номинант. Наградата ще му бъде присъдена „За голям принос в укрепването на икономическите и културни връзки между Украйна и Република България, за личен принос в културно-образователния процес на българската общност.“

Церемонията по награждаването ще се състои във Всеукраинския център за българска култура в Одеса на 15 декември 2018 г. от 13.00 ч.

Общоукраинският конкурс „Човек на годината“ е учреден през 2002 г. от Асоциацията на българите в Украйна. Престижният конкурс цели стимулиране и поощряване инициативите и действията по запазването на историческите ценности, съдействие за развитие на националния език, култура и традиции на българите в Украйна, задоволяване на културните, етнически, социално-икономически интереси, развитие на дружески и делови връзки между Украйна и България.

За последните 16 години почетното звание е присъдено на повече от 200 забележителни личности, предани на делото за възраждане на духовността и културата на българите.  


Коментари (1)

К.Анкова Заслужава тази номинация дано спечели наградата
14.12.2018 13:21 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още