Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Без журналисти, но в „Рейнбоу Плаза“ – Слави Трифонов прави партия

Политика

Без журналисти, но в „Рейнбоу Плаза“ – Слави Трифонов прави партия

Без журналисти, но в Рейнбоу Плаза – Слави Трифонов прави партия - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се сред учредителите да са хора от екипа му

Без много шум и покани към медиите ще бъде учредена партията на Слави Трифонов. Събитието е насрочено за 14:00 часа днес в „Рейнбоу Плаза“.

Няма много яснота кои са лицата, които ще участват в проекта, но очакванията се, че зад шоумена ще застанат хора от собствения му екип като сценаристите Иво Сиромахов, Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев.

Учредителната декларация на формацията беше разпространена преди 2 месеца, като основният акцент в нея е борбата с „партийната аристокрация“.

„България е свободна страна, но българските граждани не са свободни. Страната ни е в плен на своеобразна политическа плутокрация… Партийната аристокрация е теглила една дебела разделителна линия между себе си и българите“, пише в декларацията.

Като цели на новата партия са посочени  смяна на избирателната система от пропорционална към мажоритарна с абсолютно мнозинство в два тура; намаляване на депутатите на 120; задължително гласуване; пряк избор от гражданите на директорите на областните дирекции и на началниците на районните управления на МВР, както и на главния прокурор и омбудсмана.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп