Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 5 октомври – Слави учредява партията си

Политика

5 октомври – Слави учредява партията си

5 октомври – Слави учредява партията си - Tribune.bg
Снимка:

Екипът на Трифонов пази в пълна тайна всичко около „Няма такава държава“

5 октомври – това е денят, в който шоуменът Слави Трифонов ще учреди партията си „Няма такава държава“.  Това стана ясно още през август месец, когато бе публикувана учредителната декларация на формацията. А че влиза в политиката, обяви самият Трифонов в последното си предаване по bTV на 31 юли.

Интересното е, че от тогава до сега екипът на Трифонов пази в пълна тайна всичко за партията. Няма официални съобщение до медиите, няма пресконференции, няма интервюта. Самата учредителната декларация на формацията се появи само в едно издание – в. „Труд“. Така всъщност бе спазен законът декларацията да се публикува в поне един национален ежедневник. За заветната дата 5 октомври и самото учредяване – също няма съобщения. Кои са хората в партията също не е ясно. По закон учредителната декларация трябва да е подписана от 50 души, а учредителите на партията да са поне 500. Не е обявено и кой ще е лидерът на формацията. Очаква се и е разбираемо това да е самият Слави Трифонов. Нужен е и устав.

Любопитно е, че учредяването ще е в зала „Рейнбоу Плаза”. Точно там през 2012 година се роди и партията на Меглена Кунева „Движение България на гражданите“. А година по-рано, докато още беше водещ на „Шоуто на Слави“, Трифонов анонсира в ефир: „Да ви представя нашия кандидат за президент – Меглена Кунева!“.

Интересно е, че новата партия се появява в разгара на кампанията за местни избори. Когато през лятото Слави обяви, че влиза в политиката, всички очакваха, че той ще се включи в изборите през октомври. Дори неродената му още партия се появи в редица социологически проучвания.

Но докато социолозите и медиите коментираха новия политически субект, неговите създатели мълчат. Очаква се евентуално утре да има някаква светлина около „Няма такава държава“.

Мълчание има и за телевизионния проект на Слави. След анонсирането му, отново се чуха различни версии. Развитие няма. А според последните твърдения телевизията на шоумена ще е факт след местните избори.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Слави, партия

Коментари (1)

Емил нали забраниха това име?
04.10.2019 14:23 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети