Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: Фирмата на шефа на НАП се е занимавала с източване на ДДС

Политика

Биков: Фирмата на шефа на НАП се е занимавала с източване на ДДС

Биков: Фирмата на шефа на НАП се е занимавала с източване на ДДС - Tribune.bg
Снимка:

Има подозрения, че фирмата на г-н Спецов, преди да бъде продадена, се е занимавала с източване на ДДС. Това заяви пред НОВА ТВ Тома Биков от ГЕРБ.

Във вторник от партията  поискаха финансовият министър Асен Василев да отговори дали се проверяват твърденията, че директорът на НАП Румен Спецов е прехвърлил на фиктивен купувач своя фирма със задължения.

„Няма как да катастрофираме с тази наша теза, защото ние коментираме фактите. А те са следните: продава се фирма, в която има оборот от 6 млн. лв. В същото време в нея няма хора, наети на работа. След това идва един човек, който притежава още 23-24 фирми с огромни задължения и я купува за 500 лв. Това води към едни подозрения, че фирмата на г-н Спецов, преди да бъде продадена, се е занимавала с източване на ДДС. След това е била продадена на малоимотен човек”. Това обясни Тома Биков от ГЕРБ.

„Предприели сме съответните действия по отношение на г-н Божков. Сега очакваме Румен Радев и финансовият министър да предприемат съответните действия по отношения на Спецов”, поясни той.

Биков коментира и видеозаписа, на който се вижда как бившият митнически шеф Петко Петков предава плик на президентския секретар Пламен Узунов по време на разговор в столично заведение.

„Предстои да видим последствията от тази среща. Очевидно никой не е в състояние да каже какво е имало в плика”, каза още Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати