Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: Нито една прогноза на Василев не се е сбъднала

Политика

Биков: Нито една прогноза на Василев не се е сбъднала

Биков: Нито една прогноза на Василев не се е сбъднала - Tribune.bg
Снимка:

По думите му цената на хляба няма да падне, защото когато се свлаят данъците за някого то е за бизнеса, а не за потребителите

„Цените не скочиха заради войната, цените почнаха да скачат още миналото лято заради тока, а България е производител на ток“,  заяви пред бТВ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Тези антикризисни мерки ги обмислят от 17 май, ние сме в ценови шок от 7-8 месеца и трябваше да има анонс, че ще има масов протест на различни браншове, работодатели, транспорт и т.н., за да могат да седнат и да започнат да мислят за антикризисни мерки“, коментира Биков.

По думите му дотук няма нито една прогноза на финансовия министър Асен Василев, която да се е сбъднала, визирайки прогнозата за инфлацията в страната.

„Такъв тип поведение води само до несигурност и до липса на каквато и да било предвидимост“, допълни Биков.

Той заяви още, че цените са скочили заради високата цена на тока.

„Ние предложихме едно много просто решение. Свръхпечалбите да отидат за компенсации на бизнеса, което да спре растежа на всички останали цени. Първо два месеца бавеха това решение, след това го отхвърлиха и накрая започнаха едни частични компенсации, но вече в момент, в който цените вече бяха скочили“, обясни Тома Биков.

„Ще видите, че цената на хляба няма да падне. Когато сваляш данъци за някого, ти ги сваляш за бизнеса, а не за потребителите. Те биха могли да бъдат подпомагани по друг начин и то тези от тях, които се нуждаят“, обясни той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети