Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: Президентът иска оставка на правителство, а имаме неадекватно поведение на НСО

Политика

Биков: Президентът иска оставка на правителство, а имаме неадекватно поведение на НСО

Биков: Президентът иска оставка на правителство, а имаме неадекватно поведение на НСО - Tribune.bg
Снимка:

„Имаме неадекватно поведение на НСО към политически лица. Какво става с тези служители, които са под контрола на президента. Техният началник е поддържан от Радев и ако му поиска оставката, ще си я подаде веднага.“ Това зави депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред NOVA. Той попита защо при това положение протестът е срещу МС.

„Влиза прокуратурата в президентството. Арестувани са двама висши служители на Радев, а протестиращите искат правителството да подаде оставка“, констатира ситуацията Биков.

Биков посочи още, че ГЕРБ винаги са идвали на власт чрез избори. Ако хората не искат това управление, те могат да го заявят след няколко месеца. Според него обаче в този момент, когато очакваме да влезем в чакалнята на еврозоната и сме изправени пред сериозна икономическа криза заради пандемията, България да остане без правителство и се отиде на предсрочни избори, означава държавата да потъне.

Президентът очевидно иска оставка на правителството и прокуратурата. Нас ни притеснява, че този конфликт излиза на улицата, не се решава от институциите. Националният консултативен съвет към президента не е свикван вече отдавна. Ако нещата се продължат както в Сърбия, както призовават някои участници в протеста, става страшно, допълни депутатът.

Ще видим какво ще стане. Ние се чудим как нашите хора да ги спрем, защото не желаем да правим това. Ако политиката изведем на площада – нещата ще станат много сложни и тежки. Има институции, има и избори, които ще решат нещата, категоричен беше Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Инод Ние искаме оставка на президента боклук!
10.07.2020 17:28 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп