Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: За 30 години какво направи Божков за държавата – билетчета и казина

Политика

Биков: За 30 години какво направи Божков за държавата – билетчета и казина

Биков: За 30 години какво направи Божков за държавата – билетчета и казина - Tribune.bg
Снимка:

Божков да дойде и да се защити пред съда, а не да стои в Дубай и да се включва по телефона, призова Биков

„За 30 години аз не знам какво произведе той за тази държава, освен търкане на билетчета и казина, и една фалирала пътна фирма. Самочувствието, с което говори за свобода и правова държава ми се струва малко в повече." Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира пред БНТ поведението на обвиняемия Васил Божков.

„Божков е в правото си да се защити, но като иска да го направи, да не стои в Дубай и да спре да дава интервюта само там, където му е удобно. Вероятно и от други медии искат да го питат много неща, но явно нямат връзка с него в Дубай“, допълни Биков.

„Смятам, че господин Горанов е успешен финансов министър. Ако става въпрос за конкретните есемеси на Васил Божков, аз вече няколко дни ги чета и не мога да разбера какъв е проблемът. Дълго господин Божков упражняваше власт, без да ходи на избори“, каза още депутатът.

Биков коментира и въпроса за свалянето на ДДС-то за ресторантьорите. „Свалянето на ДДС-то е антикризисна мярка за подкрепа на този бизнес, а не за подкрепа на клиентите на заведенията. Аз съм един от вносителите на този законопроект. Вероятно заради това и въпросът дали ще паднат цените в заведенията за самите клиенти има ясен отговор и и той е, че няма да паднат, каза депутатът.

Предлага се и увеличаване на минималния осигурителен доход. “ Това е в подкрепа на самите работници, но това със сигурност ще даде и повече приходи в НОИ“, каза Биков.

Според него непроменянето на данъците е по принцип правилно виждане, но ние се намираме в кризисна ситуация.

Относно държавните бензиностанции Биков обясни, че това е още един инструмент за регулация на този пазар. Голямата цел е диверсификация на данъчните складове и да се даде възможност за пазарни отношения.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Колекция на международно ниво, крупен меценат. И музей щеше да направи.
17.05.2020 17:31 / Отговор
МецАнат Лили,ти ли си?
17.05.2020 23:32

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети