Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бюджет 2022 влиза в парламента за първо четене

Политика

Бюджет 2022 влиза в парламента за първо четене

Бюджет 2022 влиза в парламента за първо четене - Tribune.bg
Снимка:

Бюджет 2022 г. влиза за разглеждане в парламента на първо четене. Депутатите ще започнат работа с бюджета на НЗОК и този на ДОО днес и продължават в четвъртък с бюджета на държавата за 2022 г. За целта в продължение на две седмици бюджетът беше гласуван от комисиите в Народното събрание.

Оказа се обаче, че със Закона за държавния бюджет се предлагат и изменения в други закони като Закона за ограничаване на плащанията в брой, Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

В работата на парламента влиза още и избор на председател и член на Комисията на енергийно и водно регулиране. За председател на Регулатора е издигната кандидатурата на Станислав Тодоров. Той е предложен от ПГ на „Продължаваме промяната“. За член на комисията е предложен Благой Голубарев от „Има такъв народ“.

В проекта на програма на парламента в петък влиза и предложението на ГЕРБ, за проекта на решение за въвеждане на компенсаторен механизъм в пълен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповедания, общините, социалните структури, образованието и здравеопазването.

В петък ще проведе още парламентарен контрол.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати