Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бизнесменът Сталийски с отворено писмо, готов е да съди Иво Мирчев от „Да, България“

Политика

Бизнесменът Сталийски с отворено писмо, готов е да съди Иво Мирчев от „Да, България“

Александър Сталийски, който беше набеден от Иво Мирчев, че се опитва да заграби веригата „Хиполенд“ за Делян Пеевски, написа отворено писмо по темата.

Публикуваме го без редакторска намеса:

„Уважаеми Дами и Господа,

В последната седмица името ми попадна в обществения дневен ред след като политическо лице си позволи да изнесе в публичното пространство неистини по мой адрес.

На 4.09 г-н Ивайло Мирчев, член на Изпълнителния съвет на ПП „Да, България“, публикува в социалните мрежи видеоклип със свое изказване, в което той разпространи фалшиви новини, употреби позорящи етикети и квалификации за мен, набеди ме в извършване на престъпление, вмени и внуши вина по отношение на моята личност.

Историята, представена от г-н Мирчев бе опровергана от г-н Мариан Колев, собственик на „Хиполенд“, още същата вечер при негово участие в студиото на телевизия „Евроком“, а на следващата сутрин и в ефира на БТВ. Въпреки това ПП „Да, България“ не премахна от уебсайта и фейсбук страницата на партията фалшивата информация, замесваща моето име. Нещо повече – дори я спонсорира, така че хиляди българи в социалната мрежа да бъдат заблудени с неверните твърдения на г-н Мирчев.

Ден след това г-н Мирчев публикува в своята фейсбук страница позиция, че е получил невярната информация по мой адрес директно от г-н Колев, който впоследствие категорично опроверга и това твърдение на Ивайло Мирчев, в свое интервю за уебсайта Kmeta.bg.

Фалшивата новина стана повод за множество заплахи, насочени срещу мен и моите близки, с които можете да се запознаете в официалната фейсбук страница на ПП „Да, България“. Този факт ме кара да се запитам дали председателят на тази партия г-н Христо Иванов е готов да се ангажира с моята лична сигурност и сигурността на моето семейство?

Считам за недостойно конкретно събитие, с което аз категорично нямам нищо общо и лица, с които аз нямам нищо общо, да бъдат използвани за създаване на фалшиви новини, целящи репутационни щети и увреждане на името ми, единствено като инструмент за постигане на нечии теснополитически цели. Вярвам, че европейските ценности на политиците и политическите проекти са уважение към личността, свобода на труда и предприемачеството, справедливо правосъдие за всички.

Убеден съм, че членовете и симпатизантите на „Да, България“ се борят за истината, за честност и законност в страната. С оглед на това очаквам реакцията на г-н Христо Иванов по отношение на действията на доказано разпространяващия сред обществеността фалшиви новини г-н Ивайло Мирчев, поощрявани до момента от партията, в ръководството на която участва. Ако не се вземат адекватни мерки, това неминуемо ще постави сянка на съмнение дали представителите на тази политическа сила говорят истината в публичните си изяви.

А аз ще потърся правата си по съдебен ред.

С уважение:

Александър Сталийски“  


Коментари (3)

Анастас #
Всичко си нарежда Логично когато
се използват истинските определения:

Божков TV - Made for Bojk'oFF
Мая Мазолова - Made for Bojk'oFF
Мазолова ги Убива - Made for Bojk'oFF
Трио Чичковци - Made for Bojk'oFF
Боец - Made for Bojk'oFF
Хулиганско Агитки - Made for Bojk'oFF
МУТРАТА Румен Радев - Made for Bojk'oFF
Възраждане Русофили - Made for Bojk'oFF

ДеБъйците - Made for ДПС

ДСБ - Нагъзени Бай Гъзове

АБВ - Made for RUSSIA

- Нещо да съм изпуснал ...!!???!!

(синтезиращо)
.
11.09.2020 21:38 / Отговор
Гражданин Добро начало "Да, България ви се смее" още не сте стигнали до властта и вече ще имате проблеми със съдебни дела. Разровихте и хвърляхте калта, ама сега май и вие ще паднете в нея. С такива напечени ситуации още преди да стигнете до управление на страната, няма да изкарате и една година от мандата преди да ви гонят и вас с паветата. Бай Ристю десантчика съсвсем изпусна положението в тази комуна.
12.09.2020 02:23 / Отговор
Иван Иванов ПО-ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ГО ПРИПОЗНАЕТЕ ТОЗИ ЧЕСТЕН "БИЗНЕСМЕН"-ДОБЪР ЕТИКЕТ Е ЗА САЙТА ВИ... И МУ ПОМАГАЙТЕ, ИМА НУЖДА ...
12.09.2020 21:12 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още