Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Д-р Симидчиев разкри за депутат от „Възраждане“ с коронавирус

Политика

Д-р Симидчиев разкри за депутат от „Възраждане“ с коронавирус

Д-р Симидчиев разкри за депутат от Възраждане с коронавирус - Tribune.bg

„Зеленият сертификат се превърна в политическа тема и се сатанизира. Този документ установява нивото на риск у хората“, заяви пред БНТ пулмологът и депутат от ДБ д-р Александър Семидчиев.

„Да, ваксините не са 100%, но намаляват трансмисията с 60%“. Два пъти по-малък е шансът ваксинирани да се заразят, каза още експертът и допълни: Можем да предотвратим заразата, а ние не го правим.  

„Някои от колегите умишлено не носят маски, същите тези бяха и против сертификатите, а сега са със заразен в парламентарната група“, коментира д-р Симидчиев по повод на „Възраждане“.  

От партията на Костадин Костадинов пък организират протест срещу зелените сертификати, а лидерът дори намекна за щурм на парламента.

„Депутатите постоянно общуват, но има и други 600 журналисти и администрация. Трябва да управляваме риска, за да може да работи НС“, каза още д-р Симидчиев.

Той допълни, че още няма данни как се развива Омикрон у нас. Според пулмолога може да има носители и на последните два варианта на КОВИД  - Омикрон и Делта, а те са заради "поведение" на хората. Омикрон са 16 пъти по-заразен   

„В България леталитета от коронавируса е над 4%. Повече от данните по света“, заяви д-р Симидчиев.  

И даде пример за управлението на риска и зелените сертификати: Хората с книжка правят по-малко катастрофи, от тези без. Д-р Александър Семидчиев не смята, че можем да достигнем 70% ваксинирани.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети