Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Богдана Карадочева: Участвах в протестите в началото на 90-те - имаше кауза, сега няма

Политика

Богдана Карадочева: Участвах в протестите в началото на 90-те - имаше кауза, сега няма

Богдана Карадочева: Участвах в протестите в началото на 90-те - имаше кауза, сега няма - Tribune.bg
Снимка:

„Уважавам протестите, те са демократично право, но и изборите са много ценно нещо. Когато трябваше преди 30 години, бях първа. Още тогава с Васил Найденов ни каниха от СДС да ставаме депутати. Много разумно тогава казахме, че ние не разбираме от политика. А сега всички разбират. Смешно е! В България от политика и спорт се оказа, че всички разбират”. Това заявява в интервю пред „България днес“.

България никак не е същата като преди 30 години, категорична е тя.

„Аз не вярвам, че България е на 111-о място по свобода на словото. Гледам много чужди телевизии и мога да кажа, че толкова свободно и с обиди никъде не се говори като у нас. Така че ние имаме не свобода на словото, а прекалена свобода на словото. Която стига до слободия и невъзпитание. Колите не са същите. Улиците също. Съзнанието на хората и то. Младите не знаят какво е било едно време и дано никога да не разбират. Не знаят как не можеше да казваш какво мислиш, как не можеше да си купиш каквото искаш, как не можеше да пееш каквото искаш. Днес всичко е различно“, обобщава певицата.

Според Карадочева младите трябва да търсят алтернативата.

„Трябва да я открият младите, сега е тяхното време да се борят и да го постигнат. Желая им го от сърце, но трябва разумно мислене и действия занапред. Защото най-лесно е да седнеш и да викаш, ама после? Какво става? Последиците са важни, но никой не може да ги предвиди като че ли. Вижте, ние сме царе на мрънкането и все да се оплакваме. Моята майка казваше така: „Никога не се оплаквай, защото никой няма да ти помогне“. Всеки човек трябва сам да се бори за себе си. Ако сами си помагаме, ще ни помогне и Бог, а да вярваме в някакви химери е глупаво. Спомням си едно време какви митинги и каква еуфория беше. Беше невъобразимо, наелектрезиращо, съдбовно! И после - недоволни хора. А България не е същата, за много неща се преборихме. Дори за това да можеш да протестираш. А тогава? Можеше ли да си помисли някой да протестира? Директно в милицията“, припомня тя.

„Участвах навсякъде в протестите в началото на 90-те години. Пътувах всеки ден из страната абсолютно безкористно, без да получавам и стотинка. Но имаше кауза тогава. Сега няма. Много бих искала младите хора да имат лидер, който е като тях - интелигентен, неопетнен, ерудиран. Лидер, който да предава послания, защото аз не чувам послания. Само „Долу“ не е послание. Трябва да има и „Горе“. Така мисля“, казва Карадочева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (13)

кесо Права е Богдана Карадочева да се съмнява в присъденото ни от Репортери без граници 111 място по свобода на словото. Изглежда, че "Репортерите" са от тези "независими" международни организации дето преди всичко обичат "без граници" кремълските сребърници на "щедрия" таварищ Путин.
22.08.2020 21:06 / Отговор
Камен Глупости пишеш. Кремъл ски човек е ББ, който строи Турски поток за руска газ срещу 2.4 милиарда наши пари
25.08.2020 12:32
Тартаковер Разбира се, Богдана имаше кауза. Кауза да върне миналото, да върне имотите, да се превърне в една реститутка. Успя, всички в София го знаят, но това което изгуби, беше гласа, чара на младостта, емоцията. Сега, като богата стара реститутка има пари, но сигурно би дала всичко, за да може да върне годините. А тези умрели политически помии, които изсипва тук, едва ли могат да убедят някого. Самата тя също не вярва в нищо от написаното от нея и знае това, защото не е глупава жена. Нито някой вярва. Затова не я коментират. Сега някой може да се подлъже с коментар, но той ще е срещу мен. Не в защита на реститутката.
22.08.2020 21:16 / Отговор
Ама разбира се! Не пиша коментар срещу вас, само не разбрах защо я наричате със злоба "реститутка". А, да, защото според повелите на Партията ви - вашата и на патрона ви, наречен кой знае защо Президент, всички трябва да бъдем "равни" - еднакво бедни и еднакво нещастни. Богатите са или за Народен съд или за конфискация на имуществото...
22.08.2020 21:32
Гага Великата ни певица не спря да пуши като комин , а гласните струни искат хигиена и дисциплина. Защо и е да се напъна, като не се изхранва от концерти.
22.08.2020 23:38
Милчева МНО СТЕ ПРАВ И ТОЧЕН! НАПИСАХТЕ МИСЛИТЕ МИ!!!
23.08.2020 09:04
Кукла През 90-ти на протестите никой не знаеше какво ни очаква. С какво се преборихме и с какво все още се борим. Но сегашният протест е израз на онази борба, за която се борихме през 90-те. Какво ни очаква още никой не знае, но това не означава, че като няма определена кауза, не трябва да се протестира! Каузата е недоволството от управляващия модел, каувдокачество на живот! Каквото тя си извоюва "без да ми плащат и стотинка, в името на каузата"! И царят дойде в името на българския народ с неговото "Вервайте ми!" и какво получихме? едно голямо нищо, а той си върна всичко. Като Богдана! Така че да не ми пее тя за каузи, ясна е нейната кауза -парата е царица!
22.08.2020 21:29 / Отговор
Камен Вярно сте написали
25.08.2020 12:34
Z Чета коментарите и виждам злоба и завист, но Богдана Карадочева е стойностен човек. Това изречение на Кукла направо ме потресе "Какво ни очаква още никой не знае, но това не означава, че като няма определена кауза, не трябва да се протестира! " Като нямаш кауза защо ще протестираш, бе Кукло? Това, което си съчинила няма никакъв смисъл! Залудо протестирай, залудо - не стой, ако перефразираме известната поговорка. Дайте да рушим, а какво ще построим след това е твърде сложен въпрос. Плиткоумие масово наблюдаваме напоследък.
23.08.2020 01:05 / Отговор
Много ясно защо протестира Кукла, защото е Кукла на конци. Дърпаш конеца и тя вика "Оставка". А како ще дойде след това - ще дойде кукловодът.
23.08.2020 07:45
Д. Христова Богдана, имате моето уважение през всички години на демокрацията. Младите има какв да научат от вас и със сигурност ще ви харесат, ако не са предубедени и препълнени с опорни точки от озлобените си родители.
23.08.2020 07:58 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп