Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борис Бонев гласува хартиено: призна съмнения в машинния вот

Политика

Борис Бонев гласува хартиено: призна съмнения в машинния вот

Съмнения в честността на вота са разколебали общинския съветник Борис Бонев да гласува с машина. В крайна сметка той е избрал да упражни правото си на глас с традиционната хартиена бюлетина.

„Гласувах с желание и категоричност, така както го правя, откакто станах на 18 години. Демократично общество и силна държава не се градят с ходене за гъби, а с личен ангажимент и усилие! Направете това усилие и гласувайте сега. …“, зове Бонев.

Той съобщава, че организацията му „Спаси София“ ще следи за честността на вота из страната, а той лично щял да ходи в столичния ромски кв. „Факултета“.

На снимките на Бонев обаче негови последователи забелязаха, че общинският съветник гласува с хартиена бюлетина, вместо с машина както искат те. С решението си как да гласува, той си навлече гнева на някои от по-крайните привърженици на машините. Симпатизантите на ДБ например с месеци бяха агитирани да гласуват само машинно, въпреки че накрая Христо Иванов не спази собствените си заръки.

„ …сигналите от последните дни, че е възможно машинният вот да бъде компрометиран, ме разколебаха. Иначе съм категорично за машинно гласуване, но все още сме в ситуация „Бай Ганьо прави избори“, обяснява Бонев на атакуващите го.  

ФейсбукФейсбук

ФейсбукФейсбук

ФейсбукФейсбук


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още