Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борислав Цеков: Президентът избърза, обсъждат се въпроси извън компетенцията му

Политика

Борислав Цеков: Президентът избърза, обсъждат се въпроси извън компетенцията му

Борислав Цеков: Президентът избърза, обсъждат се въпроси извън компетенцията му - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев е избързал с обявяването на датата за парламентарните избори, като е направил това още преди да започне сегашните консултации. „Не е такава досегашната държавническа практика“, отбеляза в ефира на bTV Борислав Цеков от Изследователския център за нова Европа.

Според него на проведените последните дни разговори при държавния глава се обсъждат въпроси, които са извън неговите правомощия.

„Изборите се организират от правителството и изборната администрация“, заяви Цеков.

Цеков каза още, че на „Дондуков“ 2 се е лансирала идеята за гласуване по пощата, която крие рискове. Той е убеден, че това би отворило вратата към купуването на гласове.

Експертът коментира и политическите събития в САЩ.

По думите му половин Америка живее с усещането, че президентските избори са били нечестни и това съмнение не е получило никакъв институционален отговор.

Известно време в САЩ ще има дестабилизация, прогнозира Цеков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Надблюдател Не ми е ясен Борислав Цеков! Ако го четеш ще останеш с впечатлението, че Щатите са по-зле и от Столипиново, в което ще си позволя да не повярвам! Просто Тръмп направи маса гафове, и това е закономерно!
13.01.2021 09:32 / Отговор
Тръмпистът Цеков много парички е захлебил. А нашият президент не е избързал с нищо. Няма указ за дата, а сега всички злобеят, че води мъдри консултации, и отчита мнението на всички. Това правителство е некомпетентно, корумпирано и няма грам капацитет да управлява. Сега се вижда, че и ваксини не са поръчани, и няма да могат да се ваксинират секционните комисии. Срам, позор и безхаберие!
13.01.2021 18:10 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп