Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бориславова: Премиерът няма да бърза да внася оставките на министрите на ИТН в НС

Политика

Бориславова: Премиерът няма да бърза да внася оставките на министрите на ИТН в НС

Бориславова: Премиерът няма да бърза да внася оставките на министрите на ИТН в НС - Tribune.bg
Снимка:

„Премиерът няма да бърза с внасянето на оставките на четиримата министри от ИТН за гласуване в парламента“, това коментира в интервю за „24 часа“ Лена Бориславова - началник на кабинета на Кирил Петков.

„До момента е налице оставката само на Гроздан Караджов. Няма законово изискване кога премиерът трябва да внесе оставките за гласуване в НС“, допълва тя.

Бориславова обяснява, че приоритет в момента е да се приеме актуализацията на бюджета, както и законопроектът за КПКОМПИ.

По думите ѝ ИТН са саботирали съдебната реформа с отказа си да приемат формулата за управление на КПКОНПИ. Бориславова коментира, че последното било условие кога България ще получи парите по Плана за възстановяване и устойчивост.

Началникът на кабинета на Петков твърди, че проектобюджетът е минал съгласувателна процедура през всички министерства, включително и тези на ИТН.

Що се отнася до комуникацията вечерта преди заседанието на МС в сряда, с депутата Станислав Балабанов, Бориславова заявява следното:

„Вечерта преди заседанието на Министерския съвет звъннах на г-н Станислав Балабанов да го питам да очакваме ли някакви изненади от тях в зала. Защото всичко се случва, а този проект е изключително важен. И не трябва да допускаме да става заложник на някакви егоцентрични или други подбуди. Бе ми отговорено: Няма да има проблем. И след това нещо се случи и някой реши, че трябва да стартира този процес“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети