Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ако правителството реши у нас да дойдат натовски войски, ние ще ги подкрепим (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Ако правителството реши у нас да дойдат натовски войски, ние ще ги подкрепим (ВИДЕО)

„Една от тактиките на Русия е да вбива клинове. Ако правителството поиска на територията на България да дойдат натовски войници, самолети, кораби, по плана на НАТО, ние ще ги подкрепим. Само мощната отбрана на всички като един ще спрат агресията“. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

„Ние трябва да сме изключително решителни и да подкрепим всяко решение, което подкрепя нашите отбранителни способности. Съгласно плановете на НАТО трябва да изпълним нашите договорености и да не дадем шанс България да се третира като страна, която се колебае. Трябва да бъдем максимално решителни. И тук не става въпрос за отношенията ни с Русия“, каза Борисов.

Бившият премиер коментира, че е учуден от демонстрираната некомпетентност.

„Че министърът на енергетиката е некомпетентен, това всички го виждат. Дни наред чакам външният ни министър, още не знам какво прави, не знам как се казва, да има активна дейност, а тя дори не отива на съвети, а праща заместник. България ще е застрашена при евентуален конфликт. Ние сме с най-развит туризъм на Черно море, ЕК запозната ли е какво ще загубим и има ли компенсаторни механизми“, попита той.

Политически опоненти на ГЕРБ се възползват да изопачават истината, заяви Борисов. И отправи тежки критики за продължаващата липса на одобрен от ЕК План за възстановяване и развитие.

„Ако Томислав Дончев се беше забавил и с ден, той отдавна нямаше да е в нашата партия. Камо ли да е януари и още да няма. Как ще поискат компенсации за евентуални военни действия. Веригата за доставки не е само газ“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той разказа за тежките преговори, подкрепени от ЕК и САЩ, благодарение на които България е останала на транзитната карта на газ, за което ежегодно получаваме стотици милиони от транзитни такси. Бившият министър-председател нарече „национални предатели“ политиците, които тогава лобираха страната ни да остане само купувач, но не и транзитьор на газ.

„Потресаваща некомпетентност показват тези, които казват, че Путин щял да ни врътне кранчетата. Кранчетата са в България. Тръбата е пълна. Русия няма интерес да напада този поток“, подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не видя логика да има проблеми с газа и тока – ядреното гориво е сменено, а газовите съоръжения са нови и в добро състояние. 

„Нас никога не ни е подкрепял никой от опозицията. Колкото и да беше изгодно за България, винаги бяха на инат. Не искам вие да бъдете такива“, заръча Борисов на съпартийците си.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети