Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков успокои: Бизнесът да чака по-ниски сметки за ток през февруари като компенсация за декември

Политика

Петков успокои: Бизнесът да чака по-ниски сметки за ток през февруари като компенсация за декември

Петков успокои: Бизнесът да чака по-ниски сметки за ток през февруари като компенсация за декември - Tribune.bg
Снимка:

Същото било и за газа

Кирил Петков успокои всички бизнес и битови потребители, които са имали високи сметки за ток.

„Сметките на битовите потребители са под мораториум. Те не са били вдигнати и няма да се вдигнат, докато мораториумът е там, където е“, каза той в началото на Министерския съвет. Заяви, че цените са на база на миналото лято и че работят усърдно, „когато махнем мораториума да няма сериозен скок“.

Петков обеща по-ниски цени на бизнеса, но чак в сметките, които ще дойдат февруари.

Той посочи, че е имало компенсации със 110 лв. за ноември, 130 лв. за декември и е сложен таван до 250 лв., в зависимост от пазарните цени за януари. „С други думи – сметките, които получихте сега за месец декември са високи до такова ниво, че те ще бъдат компенсирани в следващата сметка на бизнеса. Очаквайте намаляване на сметките за електроенергия за месец януари, които ще получите през февруари като част от компенсацията, която ще видите ще бъде и за декември. Да се успокоят всички, че цените, които ще плащат за ток, ще бъдат намалени в следващата им сметка“.

Петков коментира, че същото било и при газа – има помощи и по-ниските сметки ще са за януари. Премиерът похвали Министерството на здравеопазването за плана за справяне с пандемията иначе „досега много области да бяха затворени, но ние следим критичните нива, а не цифрите на заболеваемост. Мерките остават меки“. 

По темата с РСМ и предстоящото междуправителствено заседание на 25-ти януари, той каза, че имало редица теми да се наваксат - влакова линия, по-бързо пътуване с кола, полети, културен календар, образователните програми и заключи, че ще се направи реален план за постижения през следващите 6 месеца

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати