Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ако продължават да управляват така, ще ударят тавана на дълговете (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Ако продължават да управляват така, ще ударят тавана на дълговете (ВИДЕО)

„Още преди месеци предупредихме за Радевата зима, какви ще са цените, инфлацията, обедняването. Сега искам да предупредя, че ако продължат да управляват така, до месеци ще сме ударили тавана на дълговете“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със Сливенската организация на ГЕРБ. „Досега каквото сме предупредили, това е ставало“, подчерта той.

„Всяко следващо правителство ще влиза в дълговия капан. Ние оставихме най-нисък външен дълг дори в пандемия и изплащане на компенсации“, каза той и показа таблици как са се движили нивата на дълг, инвестиции, цени на природен газ и т.н.

Той цитира и становището на американското посолство за причините за забавяне на доставките на F-16.

Американското посолство отговори на Радев: Забавянето на F-16 е за всички държави

„Сега и кола да поръчаш се чака с месеци. Аз съм убеден, че тогава с нови F-16 избрахме най-доброто за България. Ние не сме сключвали договор с фирма – правителството на България сключи договор с правителството на САЩ. Изплатихме 100%, за да имаме първи най-модерните самолети“, каза той.

„Платихме дългът на КТБ, платихме газовите дългове, платихме руските реактори. Говорят за нулева толерантност – аз съм ги говорил същите фрази“, заяви Бойко Борисов.

Шеговито Борисов излезе и с контрасписък от Гугъл, изготвен от младежите на партията.

„Ама на първо място е Асен Василев – то излизат за него страшни работи. Гугъл е търсачка, в която всичко излиза. Жалко, че се губи медийно време от хора, които имат огромен ресурс“, каза Борисов.

Той прогнозира, че довечера в новините ще я има само шегата му със списъка и няма да има нищо за проблемите с Плана за възстановяване, инфлацията и обедняването.

Той изрази недоумение как е възможно България да бъде оставена с месеци на първо място по смъртност и припомни колко е бил критикуван той самият като премиер, когато в единични дни страната ни е била в челото на класацията.

„Месеци наред сме първи по смъртност, те си раздават ордени и медали. Те се хвалят. Кажете: много хора са, Бог да ги прости, не се справяме, но се стараем“, призова лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати