Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Асен Василев каза, че сте забогатели. Тяхната клика – със сигурност

Политика

Борисов: Асен Василев каза, че сте забогатели. Тяхната клика – със сигурност

Борисов: Асен Василев каза, че сте забогатели. Тяхната клика – със сигурност - Tribune.bg
Снимка:

„Хайде моите опоненти да застанат пред медиите и да ги изпитат: Какво свърши ти, сине майчин? Аз знам точно какво сме направили и мога половин час да изброявам – път по път, училище по училище, детска градина по детска градина… И идва някой и казва – ние ще правим „промяна“.

Това заяви пред симпатизанти в Смолян лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Лихвите летят, Асен Василев каза, че сте забогатели. Тяхната клика – със сигурност. По цял ден гледам как тичат по парковете, все едно ще има републикански маратон!“, каза още бившият премиер.

Той подчерта, че „промяната“ управляват, че 6 месеца, както твърдят, а 360 дни.

„Асен Василев 3 пъти писа бюджет и все късо и късо. Много ми е сложно да обещавам – 2 години е много време, не е като да се събудиш от сън и да си кажеш – било е кошмар. Сега трябва да се върнем назад, да оправим дефицитите, да оправим финансите и едва тогава да вървим към Еврозоната. Но не знам народът дали ще има търпение още веднъж“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ напомни, че за 3 път се оказваме в подобна ситуация за 14 години.

„През 2009 „стягахме колана“ след Станишев. Точно се оправи и дойде Орешарски. После оправяхме след него. Влязохме в Банковия съюз и дойде вдигнатият юмрук. И сега са  ми много интересни ДБ как казват: защо не сме в Еврозоната. Заради вашите протести не сме“, заяви Борисов.

„Макар и много трудно, знам как да се измъкне държавата от кризите. Но това значи много воля, стягане на коланите, и силна подкрепа за нас“, апелира Борисов.

„Към октомври месец трябва да изтеглим още поне 10 млрд. дълг, за да покрием дупките в бюджета - а тези пари икономиката ни трябва да ги изкара“, каза още лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп