Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Доволен съм, спечелихме въпреки хейта и прякото участие на президента

Политика

Борисов: Доволен съм, спечелихме въпреки хейта и прякото участие на президента

Борисов: Доволен съм, спечелихме въпреки хейта и прякото участие на президента - Tribune.bg
Снимка:

Още една „червена крепост“ падна – ГЕРБ спечели Асеновград с 1000 гласа разлика

Премиерът Бойко Борисов изрази задоволство от изборната победа срещу БСП.

„Доволен съм от изборите. Победихме при прякото участие на президента срещу нас в полза на БСП. Щом сме победили при този хейт, благодаря на хората, че не се подведоха по тая злоба, жлъч и всичко останало“, заяви министър-председателят пред журналисти в Габрово.

Премиерът подчерта падането на още една традиционно „червена крепост“ – Асеновград. Там ГЕРБ са спечелили с около 1000 гласа.

Борисов повтори обещанието си от снощи, че оттук-насетне ще бъде „работа, работа, работа“ по време на инспекция на ремонтите на новата пътна отсечка Севлиево-Габрово.

„Това е нещо, което поколения наред са говорили, хиляди политици са говорили, че ще правят тунели и проходи в Шипка, ние го правим в момента, един грандиозен строеж. Това е важно за мене. Всеки ден, работа, работа и работа. И оставяш на поколения наред да се възползват от това, което си направил, това остава за историята, за хората, да се ползва от бизнеса и от туризма“, заяви той.

Премиерът изрази задоволство от работата на всички партийни структури в страната по време на предизборната кампания.

„Очевидно, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов, видяхте - изтеглих го назад, структурите си работят, евродепутатите са ни в пъти, в класи по-добри от тези от другата страна. Те въобще една европейска тема не повдигнаха“, заяви още Бойко Борисов.

Министър-председателят подчерта, че резултатите от изборите до този момент показват, че ГЕРБ продължава да е първа политическа сила сред най-младите, сред хората от средната възраст, работещите и допълни, че е необходимо да се работи още по-активно за образованието на българите в чужбина.

„Със сигурност това, което знам е, че непрекъснато трябва да променяме и партията и всеки ден да показваме това, което сме направили, защото времето е динамично, появяват се нови политически играчи и в Европа, и у нас, с традиционни и еднообразни предизборни кампании това не може да се случи“, коментира още премиерът Борисов пред медиите.

„Никой не ме изненада, изненада ме злобата. Просто все едно играха за последно, прекрачиха всички граници. Със „справедливост по комунистически“ ни върнаха в едни други времена – на Народния съд. Когато някой излиза и се приема за единствената институция в държавата и сочи с пръст кой да арестувате и кой да влезе в затвора - това е било 1945 г. Това е справедливост по комунистически”, заяви премиерът.

„Имаше ли разследвания при Тройната коалиция или кабинета „Орешарски” - нямаше. Не може да си разследващ журналист само срещу едните. Или си разследващ или не си разследващ“, категоричен беше той.

Премиерът подчерта и че няма необходимост от предсрочни избори.

„Сега искат ли предсрочни избори пак? Да дадем 50-60 млн. за нови избори и след това за местните - още 50-60 млн. Все едно ей така извират парите. Ако бяхме направили тези избори заедно с парламентарните, днес щяхме пак да говорим с кой да се коалираме”, каза още министър-председателят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети