Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Готвят огромна манипулация, има „бели“ и „черни“ машини за гласуване (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Готвят огромна манипулация, има „бели“ и „черни“ машини за гласуване (ВИДЕО)

В склад в София, където се съхраняват сертифицираните машини за гласуване, има внесени и 228 нелегални устройства. Това обявиха от ГЕРБ на изнесен брифинг пред склада на ул. „Подп. Васил Златарев” 44А в столицата.

Има 228 други машини, внесени у нас – извън договора, които не са сертифицирани, не са проверени и не е ясно какво има в тях, обявиха от партията, повдигайки подозрения за невиждани изборни манипулации.

„Всичко, което е честно и почтено се изчегъртва в момента! 228 машини, по хиляда гласа например са 228 хил. в полза на Радев. Ние не знаем тези в чужбина дали не са подменени. Хайде сега за проба да си вкараме нещо в този склад. За гласуване говорим, не за щайги с домати. Идентични, същият софтуер, същият външен вид, същите куфари“, заяви лидерът на партията Бойко Борисов.

„Тези машини нямат работа в този склад, ако всичко е коректно и честно. От митницата хората на Рашков ги докарват в склада. Последното, което ЦИК казва е, че не е известно тяхното предназначение, свестни хора има в ЦИК и прави впечатление защо при „белите“ машини ще докарат 228 „черни“, подчерта той.

ГЕРБ били уведомени за случващото се от „Висши служители на МВР, възмутени от Бойко Рашков“.

„Не е случайно, че едни партии толкова се врътнаха, когато искахме да се броят контролните талони. С тези машини могат да правят каквото си искат. Само да не излязат с номера, че са за Грузия, Албания или нещо подобно за износ и само ги внасяли от тук. ЦИК е сезирала ДАНС, но ДАНС не е предприела нищо. За кого ще работят? Не са в наша полза със сигурност“, коментира Борисов.

Брифингът започна с 15 минути преди обявения час, защото според ГЕРБ след обявяване на брифинга е последвало прибиране на машините, които преди това са били пред склада. Те показаха обаче снимки от действието, което се е разиграло малко преди живото предаване. Борисов показа и писмото, което ЦИК са изпратили до ДАНС с питането какви са тези машини, които те не са поръчвали.

ГЕРБ категорично заявиха, че няма да правят опит за влизане в склада.

„Аз съм дисциплиниран човек и много уважавам полицаите. Ще поднеса извинение, ако се окаже, че няма такива машини или са в друго помещение, но не са“, заяви Борисов и призова медиите обаче да бъдат допуснати да видят съдържанието на склада.

„Моят противник е Радев, Рашков е неговият инструмент за мръсни поръчки“, подчерта лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати