Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов инспектира обновената пречиствателна станция на „Златни пясъци“

Политика

Борисов инспектира обновената пречиствателна станция на „Златни пясъци“

Борисов инспектира обновената пречиствателна станция на Златни пясъци - Tribune.bg
Снимка:

Общата стойност на проекта е над 37 млн. лв.

„Тази огромна пречиствателна станция е последната, с която прочистваме абсолютно всичко. Сега по цялото ни Черноморие има над 50 пречиствателни станции, което е добре за туризма, за бизнеса, за хората“, заяви министър-председателят Бойко Борисов при инспекция на обновената пречиствателна станция за отпадни води на „Златни пясъци“.

Проектът за реконструкция и модернизация на инфраструктурата за пречистване на отпадъчните води в курортен комплекс „Златни пясъци“ се изпълнява по оперативна програма „Околна среда“. Общата стойност на проекта е  37 150 155,07 лв. с ДДС. От тях по линия на Кохезионния фонд са 24 360 056,55 лв., от държавния бюджет са 4 298 833,51 лв. и съфинансиране от Община Варна -  8 491 265,01  лв.

Премиерът Борисов отбеляза значимостта на пречиствателната станция за региона и постави акцент върху модерното й оборудване. Станцията е предвидена за натоварване от 72 122 жители и гости през летните месеци и 18 000 – през зимния период. 

Изграждането на пречиствателната станция започва през февруари 2017 г. Срокът за изпълнение, който има два етапа, е до края на 2021 г.

Първият етап, предвиждащ усилване на съществуваща пилотна конструкция №1, е завършен, издадено е разрешение за ползване от 13.02.2019 г.

Вторият етап се изпълнява в момента. Строително-монтажните работи за реконструкция, модернизация и разширение на пречиствателната станция в „Златни пясъци“ са завършени. 

В момента се правят изпитания при експлоатационни условия и обучение на персонала. По одобрена програма се извършват анализи на пречистената вода.

„Това сме направили. Магистрала „Хемус“ върви, даже огромни отсечки вече са на асфалт, археология се разкрива, а навсякъде по газопроводите се работи на пълни обороти“, обобщи премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

През лятото всички се юрват към морето, политиците се, но този път Борисов и каскета май ще се срещнат в Евксиноград. Да получи Каренин наставления, нали Борисов надзирава.
29.07.2020 18:37 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати