Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Преди две години са започнали да правят компромата с чекмеджето

Политика

Борисов: Преди две години са започнали да правят компромата с чекмеджето

Борисов: Преди две години са започнали да правят компромата с чекмеджето - Tribune.bg
Снимка:

„Преди две години са започнали да правят компромата с чекмеджето, защото ГЕРБ без лидер е наполовина ГЕРБ, пак ще издържите, защото имаме яки структури, кадри имаме, но още малко ви трябва. Реорганизираме, подновяваме партията“. Това заяви в Добрич лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той изрази съжаление, че е възможно да се провали и влизането ни в Еврозоната.

„Сами сме срещу всички не защото сме по-лоши или сме лоши, а защото искат да израстват, но не с добри идеи, а със злоба и реваншизъм. Това ще им изяде главата, защото българите не обичат зли хора. Плашеха хората – вчера в Благоевград близо 27% избирателна активност. Кмет се става с 6 хиляди гласа. Ние само до преди няколко месеца имахме депутат с повече преференции. С какъв морал, ако си се класирал 6-ти излизаш и даваш акъл на другите. Ако си 3-4 участваш с министри в правителството. Янаки Стоилов не е избран за домоуправител във входа си, но е министър, дава акъл, уволнява, стърже“, заяви той.

Борисов заръча на съпартийците си да обикалят и да казват на хората, че машините не са страшни, да излязат и да гласуват.

„Представете си да се повтори такава избирателна активност, 5 гласа могат да решат първото място. Имаме програма, армията ни е в готовност. Или сме най-добрите, или сме най-лошите. Аз бях дете, когато новите партии управляваха, Татяна Дончева, Бойко Рашков. Те имат трима млади и всички останали добре забравени стари влезнали през задния вход. Много им се управлява, жажда за власт голяма, като обикновено подобни неща свършват зле, Тройни коалиции, Берово правителство…“, припомни Борисов.

„Само във Венецуела президента Мадуро стана президент благодарение на машините, които са в България и милиони венецуелци се изнесоха и знаете какво стана. В момента кодовете и всичко е в тези хора. Алехандро от Венецуела е тук да помогне на президента Радев. Нали все даваме пример с Европа, защо няма такива машини?! Ние с министър Бойко Рашков чакаме честни избори, но да не ви пука, докато залите ни се пълнят и хората са с нас, ще видите какво ще им се случи с времето. Да не ви е страх, няма по-лошо от страха, напред“, пожела Борисов на актива в Добрич.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че „петите“ (ДБ) уволняват ръководства на банки.

„Как обединителят на нацията ще коментира и ще изчегърта. Финансовият министър, да се забавляваш с него или да го съжаляваш, завчера намери 1.5 млрд., лв. защото сме структурирали бюджета, че да има за всичко. Те спряха ваксинацията, сега когато трябваше най-много да се изгражда имунитет. Българите забравят, когато имаше по 5 хиляди на ден в болниците. Нашите медици се справиха най-добре в Европа. Делта щама е опасен, той е тук и вместо да се ваксинираме, лежим на кълката, че сме го изкарали“, възмути се Борисов.

Според него, единственото, което е променило служебното правителство за месец, е да замени грантовете за кредити.

„Ние в бюджета сме сложили 5 процента увеличение на пенсиите, те затова го обявяват сега“, каза бившият премиер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети