Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов пред посланици: Ще оцелеят тези нации, които имат девиз „Съединението прави силата“

Политика

Борисов пред посланици: Ще оцелеят тези нации, които имат девиз „Съединението прави силата“

Борисов пред посланици: Ще оцелеят тези нации, които имат девиз Съединението прави силата - Tribune.bg
Снимка:

„Ще оцелеят тези нации, които имат девиз „Съединението прави силата“, но не такъв, който виси като табела на някоя сграда, а като консолидиран народ. Те първи ще се измъкнат от кризата. Другите ще изпаднат в тежки политически кризи, няма да може да се взимат бързи и адекватни мерки“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на традиционната посланическа конференция, която се проведе чрез видеоконферентна връзка. Във фокуса на двудневния форум с участието на 71 български посланици са последиците от кризата, причинена от COVID-19. Сред обсъжданите теми са и други въпроси от европейския и световен дневен ред.

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на ръководителите на дипломатическите ни мисии за активната им работа по време на пандемията, така че България да реагира възможно най-адекватно на кризата като започне сама да произвежда медикаменти и защитни облекла, не само за нуждите на страната, но и в помощ на други държави. „В рамките на 2-3 седмици успяхме да защитим хората на първа линия в борбата с COVID-19. В България ние първи затворихме, първи разхлабихме мерките. До този момент това ни се отплаща сравнително добре“, акцентира Борисов.

„Предстоят изключително сложни месеци за Европа“, категоричен беше министър-председателят. Борисов отбеляза сериозния спад на Брутния вътрешен продукт в световен мащаб и опасенията, че обстановката ще се усложни в зимните месеци. Премиерът Борисов се спря на безпрецедентните преговори на Европейския съвет през юли, когато след 5-дневно заседание европейските лидери постигнаха съгласие по новата Многогодишна финансова рамка и Инструмента за справяне с последиците от кризата с COVID 19. „Всички очакват с нетърпение фондовете за подпомагане, но те имат редица обвързващи клаузи, а и държавите членки все по-трудно отделят средства, поради проблемите, които самите те имат“, добави Борисов.

В рамките на видеоконференцията с участието на премиера Бойко Борисов бяха обсъдени още темите за Зелената сделка на ЕС, големите енергийни и инфраструктурни проекти, които реализира България. Министър-председателят постави акцент в изказването си за това колко важно е приемането на страната ни в чакалнята на Еврозоната, където има прозрачност на всяка една финансова операция. „Съпротивата за това е изключителна голяма и мисля, че трябва да се удържи в тази посока, защото особено Вие, които сте посланици в страни, които са от Еврозоната, надали има нужда да Ви убеждавам каква е разликата дали си в Еврозоната или не си“, посочи още премиерът Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Борисов

Коментари (1)

софиянец Бойко понеже си много милозлив и наивен и остави разни знайни и незнайни цървуланковци да ти се качат на главата поискай приятелски съвет от Орбан и ако се наложи ,като член на НАТО помоли го да изпрати 4-5 автобуса от неговите момчета и ще търсим ушатия каун при Путинчо,а останалите ербап протестъри Гешев ще трябва да ги търси с дронове из горите телилейски.Така или иначе искат кръв, защо да не им я пуснеш ти.Докато обяснят на унгарчетата за какво се борят и ще им нацепят манерките.Не е човешко ,но на такава злоба трябва да се отговаря със злоба.Бойко къде са твоите агитки за чиито отбори нарина купища пари,а сега служат на дявола.По време на карантината рейтинга ти беше 80 процента.Къ де са сега тези, които тогава те боготворяха.
01.09.2020 22:56 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати