Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов на среща с Ердоган и Путин в Истанбул

Политика

Борисов на среща с Ердоган и Путин в Истанбул

Борисов на среща с Ердоган и Путин в Истанбул - Tribune.bg
Снимка:

Преди това премиерът ще има специален разговор с помощник държавния секретар на САЩ Дейвид Хейл

Специална среща с турския президент Реджеп Ердоган и руския държавен глава Владимир Путин ще има на 8 януари премиерът Бойко Борисов. Разговорът ще е в Истанбул и ще е посветен на газовите доставки за България през газопровода “Турски поток” и строежа на българското отклонение от него, наречено “Балкански поток”, съобщава „24 часа“.

Българският министър-председател е поканен за откриването на “Турски поток” от президента Ердоган.

България бе избрана за продължението на “Турски поток” през юни 2018 г. Тогава новината бе съобщена от руския президент Владимир Путин при посещението на българския министър-председател в Москва. Путин специално подчерта пред Борисов, че България получава отклонението от “Турски поток” по настояване на Ердоган.

Преди срещата си с Путин и Ердоган на 8 януари Борисов ще има специален разговор с помощник държавния секретар на САЩ Дейвид Хейл. Неговият ресор в Държавния департамент са политически въпроси. В София Хейл ще участва в първия стратегически диалог България-САЩ, предвиден в споразумението, подписано през ноември от Бойко Борисов и президента на САЩ Доналд Тръмп. Сред темите ще са и проектите за нови газопроводи и хъба “Балкан”, обясниха дипломатически източници.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати