Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Кокинов и Бойко Найденов са сред разпитваните бивши магистрати (ДОПЪЛНЕНА)

Политика

Николай Кокинов и Бойко Найденов са сред разпитваните бивши магистрати (ДОПЪЛНЕНА)

Николай Кокинов и Бойко Найденов са сред разпитваните бивши магистрати (ДОПЪЛНЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Следовател Бисерка Стоянова също е привикана на разпит

Висши прокурори и следователи са получи телефонни обаждания, с които са били призовани да дадат показания по разследване на Главна дирекция „Национална полиция“, без да е уточнено какво е разследването, съобщава БНТ.

Сред привиканите са бившият градски прокурор Николай Кокинов, бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов и настоящият следовател Бисерка Стоянова са били привикани на разпит.

Кокинов потвърди, че е дал показания, но категорично отказа да коментира повече.

Пред Bulgaria On Air бившият обвинител №1 и директор на Националното следствие (НСлС) Бойко Найденов заяви, че е получил обаждане във връзка с дело от 2009 г.

„Не съм разпитван, разговарях с колеги, които водят проверка по дело, което е било преди 10-12 години в НСлС. Дело, което тогава образувахме и водихме срещу тогавашния земеделски министър“, разкри Найденов.

Вчера бившият земеделски министър Мирослав Найденов е бил на разпит в ГД „Национална полиция“. Според източници на „Хоризонт“ той е бил разпитван от служител на отдел „Убийства“ за разследването отпреди повече от десет години за предлагане на подкуп от 200 000 лв. на бившия изпълнителен директор на държавен фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов. 

От МВР не уточняват по каква проверка са призовани, за да дадат показания.

Според информации става дума за сигнал на бизнесмен от 2009 г., който твърди, че е бил заплашван от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Преди седмици за такъв сигнал съобщи служебният министър Бойко Рашков в предаването на Сашо Диков по „Евроком“.

Тогава той коментира, че има бизнесмен, заплашван от бившия премиер с думите: „Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо“.

В последствие Бойко Борисов заяви за този случай, че не е „канибал“.

Заплашваният бизнесмен също е бил разпитван и по информация на bTV не е потвърдил показанията си.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати