Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Не правя разлика между кметовете по политическа и етническа принадлежност

Политика

Борисов: Не правя разлика между кметовете по политическа и етническа принадлежност

Снимка:

„Строим нови църкви и джамии, за да може в този регион, където има и християни, и мюсюлмани, да има етническа толерантност“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който разгледа на място ремонта на църквата „Свети Цар Борис-Михаил Покръстител“ и реставрацията на джамията „Макбул Ибрахим паша“ в Разград.

Премиерът подчерта, че джамията, която е паметник на културата, не е реставрирана от 70 години.

„Така че моите опоненти, които искат толкова много да управляват, да покажат направеното от тях и ще сравним“, коментира министър-председателят.

„Всички си спомняме Възродителния процес какво беше. Нека си спомнят и тези, които правят коалиции сега“, посочи още премиерът.

Бойко Борисов изтъкна, че правителството не прави разлика между кметовете по политическа и етническа принадлежност и продължава да подпомага всяко едно населено място. „Ние правим еднакво с еднакъв аршин - и за християни, за мюсюлмани, така че работа, работа, работа - ще показваме. За да могат да ни вярват и християните, и мюсюлманите. В зависимост от желанието си всеки да отиде да гласува за която партия иска, а не по етнически принцип. Това е нашата политика и мисля, че за сега е много успешна“, отбеляза премиерът Борисов при посещението в Разград.

МСМС

„От 140 години не е строена църква в Разград“, коментира министър-председателят. Правителството отпусна 100 000 лева миналия месец за доизграждането на храма „Свети Цар Борис-Михаил Покръстител“ . Средствата ще бъдат използвани за изработването на иконостаса, изографисването на храма и за отоплителна инсталация.

За започване на строително-монтажни работи по консервация, реставрация и адаптация джамията „Макбул Ибрахим паша“ в Разград Министерският съвет отпусна 712 450 лв. още през 2019 г. През октомври миналата година стартира реставрацията на джамията, като стойността на целия проект ще струва 2 374 836 лв. Джамията в Разград е построена през XVI в. и е паметник на културата с категория „национално значение“, а през 1973 г. с писмо на Национален институт за недвижимо културно наследство е декларирана като архитектурно-строителен паметник на културата.

МСМС

Народният представител от Разград Десислава Атанасова, която бе заедно с премиера Борисов, информира, че по социално-икономическите антикризисни мерки на правителството в региона са изплатени над 5 милиона лева в помощ на хората и на бизнеса и са запазени близо 2000 работни места. През 2017 година кабинетът отпусна 1 000 000 лв. за ремонт и рехабилитация на улична мрежа в Разград. В рамките на две години други 2,1 млн. лв. са отпуснати по бюджета на общината за подобряването и на по-малките населени места на нейна територия, включително за  ремонти на улици, читалища, детски площадки. Община Разград е подкрепена от правителството и през 2019 година с общо 300 000 лева за инфраструктура.  


Коментари (4)

мда И съветската мутра Борисов, верен член на БКП, беше част от Възродителния процес. Червен боклук, който сега се прави на думи само на "демократ", но си управлява по модел на БКП. Верен слуга на Доган и Пеевски.
14.02.2021 14:17 / Отговор
Нали вече всеки вижда разликата между трол и човек, който изразява свое мнение, дори да е погрешно. Използват едни и същи фрази, лъжливи, безсмислени, понякога до безумие, и винаги негативни срещу лицето, което искат да дискредитират. Копи-пействат ги без надграждане и обратна връзка. В социалните мрежи може да са със сто профила, но всеки от тях сектантски повтаря едно и също, все едно говори един. Докато и последният потребител на интернет не започне да ги вижда и игнорира, винаги ще е застрашен от подвеждане и манипулация. Има и по-хитри, мазни и манипулативни, но "мда" тартаковерски е от най-простите форми на живот.
14.02.2021 15:18
. . . Много е тъп! Проблемът е ,че тази своя тъпотия се опитва да я натрапва като "стил"!
14.02.2021 19:10
Не си длъжен да му отговаряш На тараторски. Да е жив и здрав Бойко и това е ,да му се спукат душманите.
15.02.2021 09:56

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още